Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Elazığ'da vali pazara gitti, gülümseten diyaloglar yaşandı

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, korona virüs (Covid-19) bilgilendirme çalışmaları kapsamında pazara gitti, ortaya gülümseten ve samimi diyaloglar çıktı. Covid-19'da arzu edilen iyileşmeyi henüz gerçekleştiremediklerine değinen Vali Yırık, vatandaşları da Canlarımız yanmasın diyerek uyardı.

Elazığlı depremzede çocuklardan İzmirli akranlarına mektup

Elazığ'da depremi yaşayan çocuklar, İzmirli çocuklara mektup göndererek manevi destek verdi.

F.Ü Tıp Fakültesi Dekanlığı’nda Görev Değişimi

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nı vekâleten yürüten Prof. Dr. Mehmet Yalnız, görevi Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Bölümü, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze’ye devretti. 

Elazığ'da dönüşüm sürüyor, binlerce konut hızla yükseliyor

Elazığ'da 19 bölgede çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Erkaya Yırık, 'İlk aşamada toplam 8 bin konutun vatandaşlarımıza teslimatı planlanıyor. 2 hafta içerisinde bunun büyük bir kısmı da bitmiş ve teslim aşamasına gelmiş olacak. Yıl bitmeden bu 8 bin rakamına ulaşmış olacağız' dedi.

Nikah İşlemlerine Katılım Sınırlaması Getirildi

Elazığ Belediyesi, koronavirüsün yayılım hızını önlemek amacıyla evlendirme dairesinde gerçekleştirilecek resmi nikah işlemlerine katılım sınırlaması getirildiğini açıkladı.

Elazığ depreminde en büyük acıyı yaşayan baba ilk kez konuştu

Elazığ depreminde yıkılan binada eşi, 2 çocuğu, kayınbabası ile kayınvalidesini kaybeden Serhat Aslan, ilk kez konuştu. Her gün acı çektiklerini belirten baba Aslan, o acıyı yaşayanlardan biri olarak İzmir'de enkaz başında bekleyenleri en iyi kendilerinin anlayacağını belirtirken, Devletimiz ilk gece yanımızdaydı şu an eminim ki İzmir'de dedi.

Elazığ'da enkazdan 1,5 saat sonra çıkartılan depremzede: 'İzmir'de olmak ve yardım etmek istedim'

Elazığ'da depremde enkaz altında kalan ve 1,5 saat sonra çıkartılan Mustafa Yurtseven, İzmir depremi nedeniyle şokun içerisinde olduğunu ve orada olup yardım etmek istediğini söyledi.

Elazığ Valisi Yırık, 'Deprem yaşamış bir il olarak hemen yardım ve ekiplerimizi gönderdik'

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında yine devletin tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla depremzedelere yardım etmek için her türlü imkanların seferber edildiğini belirten Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 'Deprem yaşamış bir il olarak biz de hemen deprem anından itibaren organize ederek 2 adet arama kurtarma aracı, 8 adet arama kurtarma teknisyeni ile yaşama malzemesi bulunan yardım tırımız yola çıktı' dedi.

Cumhuriyetin 97. yılı Elazığ'da coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıldönümü Elazığ'da coşkuyla kutlandı.

Depreme karşı yapılan çelik evler yükseliyor

Elazığ depreminin ardından kent merkezinde binlerce konutun yapımı devam ederken, köylerde de çelikten planlanan evler yükselmeye başladı. Toplamda 300 köyde bin 15 adet yapılacak olan köy evlerinin ilk kısmının ise Kasım ayı içerisinde teslim edilmesinin planlandığı bildirildi.

Bölgedeki Üniversite Rektörleri Bir Araya Geldi

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Diyarbakır Dicle Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki üniversite Rektörleri tanışma ve istişare toplantısına katıldı.

Elazığ'da Deprem

Elazığ'da 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Elazığ'da 3 caddede sigara içme kısıtlaması getirildi

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kentin en işlek 3 caddesinde sigara içilmesine kısıtlama getirildi.Kısıtlamaya uymayanlara 900 TL para cezası uygulanacağı belirtildi.

Başkan Şerifoğulları Sarayatik Mahalle Sakinleriyle Buluştu

Birlikte yönetim anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bu doğrultuda Sarayatik Mahallesi’ni ziyaret ederek esnaf ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Elazığ'da 235 filyasyon ekibi Covid-19'la mücadele ediyor

Elazığ'da 235 filyasyon ekibi Koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede kapsamında temaslılara ulaşmak için ev ev gezerek, salgının artmasının önüne geçilmesinde önemli bir görev üstleniyor.

150 gün suyun içinde yetişen pirinçte hasat zamanı

Elazığ'ın Palu ilçesinde yıllar önce kuruyan Murat Nehri'nin yatağını tarım alanına dönüştüren çiftçiler, 500 dekar alanda çeltik (pirinç) üreterek Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ilk üç arasına girdi. Tohumun toprakla buluşmasıyla birlikte 150 gün boyunca suyun içinde kalarak yetiştirilen pirincin hasadı başladı.

Eli öpülesi örnek anne

Elazığ'da anne ve babaları vefat eden 4 yetime kocası 20 yıl önce vefat eden 5 çocuk annesi 50 yaşındaki Remziye Tiker bakarak örnek oluyor.

Memurluğu bıraktı, modern tarımla kendi işinin patronu oldu

10 yıl önce bir kamu kurumunda saha mühendisliği yapan girişimci, tesadüfen tanıştığı Lion isimli bir İtalyan'ın yönlendirmesiyle mesleğini bırakıp, öğrendiği elma yetiştiriciliği işine girdi. Memleketi Elazığ'da bodur elma bahçesi kuran Murat Yıldız, 'Bahçecilikte ne kazanacaksınız' diyenlere rağmen şimdi 250 dekar alanda yıllık yaklaşık bin ton elma hasat ederek istihdama katkı sağlıyor.

Kanatlı Barajında Su Tutulmaya Başlanacak

DSİ Bölge Müdürü Mahmut Dündar, 'Elazığ Kanatlı Barajında 20 Ekim 2020 tarihinde su tutma işlemini gerçekleştiriyoruz' dedi.