Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Belediye'den Genel Denetim

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yayaların ulaşım konforunu sağlamak için kaldırım işgali yapan esnaflara yönelik denetimlerini artırdı.

Elazığ'da geçtiğimiz ay 933 konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre geçtiğimiz ay Elazığ'da 933 konut satışı yapıldı, komşu illerden Bingöl'de 273 Tunceli'de ise 96 konut alıcı buldu.

Elazığ'da ceviz üretimi yüzde 100 arttı, yıllık 4 bin tona yaklaştı

Türkiye'de son yıllarda ciddi devlet desteği verilen cevizin üretimi Elazığ'da yüzde 100 arttı, yıllık üretim 4 bin tona yaklaşırken, 6 bin dekar olan ekili alan 12 bin dekara yükseldi.

Baraj Gölleri Balıklandırılıyor

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Keban Barajı Su Ürünleri Balık Üretim İstasyonlarında 2020 yılı yavru balık üretim hasat dönemi başladı. 

TİGEM'e 100 Daimi, 496 Geçici İşçi Alınacak

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) 100 daimi, 496 geçici mevsimlik işçi alınacak.

Prof. Dr. Yasemin Açık, Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını Arasında Yer Aldı

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Türkiye'nin yeni iş dünyası dergisi, Fast Company Dergisi tarafından yayımlanan Türkiye'nin önde gelen girişimci iş insanlarının yer aldığı Sıfırdan Yaratanlar 100 karma listesinde 57. sırada, kadın kurucular listesinde ise 7. sırada yer aldı.

Korna sesi ile 4 katlı bina yıkıldı

Elazığ'da depremde hasar gören yapıların yıkımı kent genelinde sürerken, 4 katlı bir binanın kontrollü yıkımı korna sesi ve iş makinesi desteği ile gerçekleştirildi.

Elazığ'da kırmızı elma hasadı başladı

Bir çok tarım ürünü ile ön plana çıkan Elazığ'da, kırmızı elmanın hasadı başladı.

Elazığ'da yüzde 41'lik arazi birleştirilmesi sağlandı

Elazığ'da Uluova arazi toplulaştırma çalışmaları kapsamında yüzde 41'lik arazi birleştirilmesi sağlandığı bildirildi.

Elazığ'da dikkat çeken 'Delikli Kaya'

Elazığ'da bir köyde yöre sakinleri tarafından 'Delikli Taş' olarak isimlendirilen bölgenin yüz yıllarca öncesinde gözetleme noktası olarak kullanıldığı düşünülen kaya dikkat çekiyor.

Çay posası pH ölçüm kalemine dönüştü

Elazığ'da Fırat Üniversitesi'nden (FÜ) 2 öğretim üyesinin yaptığı ve altın madalya kazandığı proje kapsamında yüzde 75'i çay posasından elde edilen ve pH ölçen 'halokromik jel uçlu kalem' üretildi.

Elazığ'da Yeni Bir Hastahane Açıldı

Elazığ'da yakın zamanda hizmet vermeye başlayan Mediline Hospital'in resmi açılışı il protokolünün katılımıyla yapıldı.

Herkes işçi çıkartırken onlar istihdam sağladı

Elazığ'ın Kovacılar ilçesinde bir yıl önce kurulan ve ilk aşamada 80 kadın ile işe başlayan tekstil atölyesi, Covid-19 süresince eleman çıkarmak yerine istihdam sağlayarak kapasitesini yaklaşık yüzde 40 arttırdı, personel sayısını 110'a yükseltti. Atölye sahibi Hasan Hayri Özkan pandemiden dolayı eleman bulmakta zorlandıkları neredeyse her geleni işe aldıklarını dile getirdi.

Kokusu gitti, tadı kaldı balık ve kılçığından makarna

Elazığ'da 3 öğretim üyesinin yaptığı ve bronz madalya kazandığı proje kapsamında balık eti ile kılçık tozundan, hem normal hem de çölyak hastaları için makarna üretilerek patent başvurusu yapıldı.

Elazığ'da Koronavirüs Denetimi

Elazığ'da koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında denetim yapıldı.

Elazığ'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Elazığ'da 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Karayolları Genel Müdürlüğü 170 Sözleşmeli Personel Alacak

Karayolları Genel Müdürlüğü, Merkez ve Taşra teşkilatında istihdam etmek üzere 170 sözleşmeli personel alacak. Başvurular, 7-12 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak.

Köy muhtarı kapı kapı gezerek ateş ölçüyor, maske dağıtıyor

Elazığ'da bir köyde muhtar, hemen hemen her gün kapı kapı gezip vatandaşların ateşlerini ölçüyor ve ihtiyacı olanlara maske dağıtıyor.

Kent-Köy projesinin inşa çalışması bitti

Elazığ Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Kent-Köy projesinde inşa ve çevre düzenleme çalışmalarının bittiği, yeşillendirme çalışmalarının başladığı bildirildi.