Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Efe bebeğin tedavisi için 2.2 milyon dolar gerekli

Elazığ'da 1 yaşına girecek olan Yiğit Efe, 3 aylıkken ortaya çıkan kas hastalığı olarak bilinen SMA Tip1 ile cihaza bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor. Tek çaresi ABD'de yapılan ve yaklaşık 2 milyon 200 bin dolar maliyetli gen tedavisi olan Yiğit Efe'nin ailesi, ilgililerden yardım bekliyor.

Elazığ'da Orcik Mesaisi Başladı

Elazığ'da bağ bozumunun yapılmasıyla birlikte köylerde coğrafi işaret tescili alan oorcik için mesai başladı. İnşaat mühendisi Ahmet Altunyuva da, mezun olduktan sonra yöneldiği baba mesleği orcik üretimini yaparak iş hayatına atıldı.

AK Parti İl Başkanı Yıldırım: Kapımız Herkese Açık

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldım, 'Yönetimde yer almak isteyen insanlara kapımız sonuna kadar açtım.' dedi.

Bu araçlar çürümeye terk edildi

Elazığ'da çeşitli sebeplerden dolayı trafikten çekilen yüzlerce araç ve motosiklet yediemin otoparkında sahipleri tarafından alınamadığı için çürümeye yüz tutuyor. Yaklaşık 50 milyon lira değerinde 500 aracın arasında lüks otomobiller de bulunması dikkat çekiyor.

Depremde ağır hasar alan mahalle, 2 bin 251 konutla yenileniyor

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından en çok hasar alan yapının bulunduğu mahallerden Abdullahpaşa, TOKİ koordinesinde etaplar halinde yapımına başlayan 2 bin 251 konutla yenileniyor. Şantiyeye dönen mahallede yapılan konutların hızla yükselirken, dairelerin brüt 130 metre kare, dayanıklı ve lüks olduğu aktarıldı.

Elazığ’dan Azerbaycan’a destek

Elazığ'dan Azerbaycan'a destek amacıyla basın açıklaması yapıldı.

Elazığ Valisi Uyardı: Vaka sayımız yüksek, rehavete kapılmaya gerek yok

Korona virüs (Covid-19) vakasının artış olduğu iller arasında bulunan Elazığ'da Vali Erkaya Yırık, katıldığı denetimlerde, Zaten vakamız yüksek, rehavete kapılmaya gerek yok, maske, mesafe ve temizlik konusuna uyalım diyerek vatandaşları uyardı.

Yeni Kömürhan Köprüsünde İki Yaka Birleşti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli çalışmalarını yerinde inceledi. Bakan Karaismailoğlu, köprünün iki yakasını birleştiren son segmentin kaynağını yaptı. 

Elazığ'da Yem Bitkisi Tohumu Dağıtımı Yapılacak

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı, Hemşehrimiz Hadi Tunç’un katkıları ile 2021 üretim sezonunda kullanılmak üzere ilimiz ve ilçelerde toplam 41.675 kg Macar Fiği ve 25.000 kg Yem Bezelyesi tohumu dağıtımı yapılacaktır.

Yıkım çalışmasında su borusu patladı, mahalle su altında kaldı!

Elazığ merkez İzzetpaşa Mahallesinde ağır hasarlı binanın yıkımını esnasında yolun çökmesi sonucu mahallenin su ihtiyacını karşılayan boru kırıldı. Olayın ardından mahalle bir anda suya gömüldü. 

Elazığ sabaha karşı sallandı

Elazığ sabaha karşı 3.6 büyüklüğünde depremle sallandı.

Elazığ'da ilk biten deprem konutları kura ile sahibini buldu

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından yapımı tamamlanan 9 bloklu 179 konutun sahipleri kura çekilerek belirlendi.

ETSO'dan, Acil Destek Kredisi ve Kapsamın Genişletilmesi Talebi

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Sanayi ve Tekonoloji Bakanlığı ile KOSGEB Başkanlığından, Acil Destek Kredisi’nin kapsamının genişletilmesi, sürenin uzatılması ve destek miktarının artırılarak, sektör ayrımı yapılmaksızın deprem bölgesine pozitif ayrımcılık yapılması talebinde bulundu…

Sağlık Sen, Konvoy Yaparak Taleplerini Gündeme Getirdi

Sağlık Sen Elazığ Şubesi, araç konvoyu yaparak sağlık çalışanlarının sorularına ve taleplerine dikkat çekti.  

Elazığ'da Covid'li şahıs terminalde 'HES' kodu sayesinde yakalandı

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan bir şahıs, Ankara'ya gitmek için geldiği şehirlerarası otobüs terminalinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu sayesinde yakalanıp, yurda götürüldü.

Elazığ'da Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Girişler HES Kodu İle Yapılacak

Elazığ Valiliği, 29 Eylül Pazartesi gününden itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerin HESKodu ile yapılacağını duyurdu. 

Ziver Holdingin yapımını üstlendiği 12 derslikli okulun yapımına başlandı

Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci'nin sözünü verdiği 12 Derslikli okulun yapım çalışmalarına başlandı. 

Elazığ'da akıllı kavşak sistemi devreye girecek

Elazığ'da Akıllı Kavşak ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (EBUKOM) projesinin hayata geçmesi için ihale yapıldığı bildirildi.

Elazığ'ın 'Bermaz Ovası'nda kuru fasulye hasadı

Elazığ'ın 'Bermaz Ovası'nda 2 bin 560 dekar alanda üretimi yapılan fasulye hasadı başlarken, yaklaşık 640 ton ürün elde edilmesinin beklendiği bununda bölgeye ciddi bir ekonomik getir getirdiği kaydedildi.