Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Personel Alımı İçin Kura Çekilecek

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne alınacak 525 personel için 15 Eylül 2020 tarihinde kura çekimi yapılacak. 

Karaçalı Çeşmelerinde Su Kesintisi Yaşanacak

Elazığ Belediyesi, şehir genelinde bulunan karaçalı suyu çeşmelerinde 3 gün boyunca su kesintisi yaşanacağını duyurdu. 

Plazma bağışları için çağrı merkezi açıldı

Türkiye'de ilk kez Elazığ'da Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (KAYED) bünyesinde açılan 'Çağrı Merkezi', tüm dünyayı etkisi alan korona virüs (Covid-19) salgınına karşın imnün plazma tedavisi için gerekli kan ihtiyacını karşılamada yardımcı olarak hastaların umudu oluyor.

Covidli hasta, karantinayı ihlal etti, meydanda polis tarafından yakalandı

Elazığ'da Korana virüs (Covid-19) testi pozitif olmasına rağmen karantinayı ihlal edip evden çıkan şahıs, polis ekipleri tarafından meydanda yakalandı. Eldivenleri olmadığı halde rahat tavırlarıyla direğe dokunan şahıs, polis gözetiminde ambulansa alınarak yurda götürülürken, hakkında da 3 bin 150 TL'lik cezai işlem uygulandı.

İl Pandemi Kurulu Kararları Açıklandı

Elazığ İl Pandemi Kurulu, Elazığ Valisi Erkaya Yırık başkanlığında toplandı. 

Belediye'den Nikah Törenlerine Yeni Düzenleme

COVİD-19 salgınının yayılımını önlemek amacıyla 14 Eylül Pazartesi gününden itibaren Elazığ Belediyesi Kültür Park Evlendirme dairesinde yapılacak resmi nikah merasimlerine, gelin ve damat dahil en fazla 10 kişinin katılabileceği yönünde sınırlama getirildi.

Bakan Kurum ile Emre'nin gülümseten diyaloğu: 'Söz mü? Söz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Elazığ'da şantiye alanlarında yaptığı inceleme sırasında karşılaştığı 14 yaşındaki Emre ile sohbeti gülümsetti. Emre, Bakan Kurum'a önce mühendis olup olmadığını sordu, ardından kendisinin de mühendis olup yanında çalışmak istediğini söyleyerek söz vermesini istedi. Bakan Kurum da Emre'ye söz vererek iyi bir mühendis olmasını istedi.

Bakan Kurum, şantiyeye dönen Elazığ'da deprem konutlarını inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 24 Ocak depreminden sonra şantiyeye dönen Elazığ'da yapımına başlanan bir çok noktadaki deprem konutlarını yerinde inceledi, örnek daireleri gezdi.

Vali Yırık denetimde uyardı, izole haldeyken dışarı çıkanlar yurda yerleştirilecek

Korana virüs (Covid-19) denetimlerine katılan Elazığ Valisi Erkaya Yırık uyararak, İzole haldeyken dışarı çıkan vatandaşımız olursa, tespiti halinde alınacak, yurtlara yerleştirilecek orada karantina sürecini geçirmesi sağlanacak. Orada yapmış olduğu tüm masraflar kendisinden de alınacakdedi.

Elazığ'da polisler, ATV motorlu denetime başladı

Elazığ'da trafik yoğunluğunun olduğu bölgelerde, ulaşımı rahatlatmak için oluşturulan ATV Motorlu Polis ekipleri, göreve başladı.

Rektör Göktaş, Model Uydu Takımının Çalışmalarını İnceledi

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yrd. Prof. Dr. Bilal Üstündağ ve Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile birlikte Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan UVCSAT Model Uydu Takımının Teknofest 2020 için yaptıkları hazırlıkları yerinde inceledi. 

Hatice anneye, polisten doğum günü sürprizi

Elazığ'da polis ekipleri 61 yaşında liseyi bitiren 1 çocuk annesi Hatice Şükran Şerbetçi'ye doğum günü sürprizi yaptı.

İşadamı Soylu sözünü tuttu: 12 derslikli okulun temeli atıldı

Elazığ'da meydana gelen depremden sonra eğitim öğretim de de yaraların sarılması adına hayırsever genç iş adamı Burak Soylu tarafından sözü verilen 12 derslikli anaokulunun temeli törenle atıldı. Böylelikle kentte depremden sonra 7'inci okulun temeli atılarak inşaatına başlandığı belirtildi.

Elazığ'da yıkım çalışmaları sürüyor

Elazığ depreminin ardından hasar alan yapılarla ilgili hak sahipliği sürecinin tamamlanmasıyla hızlanan yıkım çalışmaları kent merkezi dahil şehrin bir çok noktasında aralıksız sürüyor.

Murat Nehri'nde sular çekildi, tarım başladı

Elazığ'da Murat Nehri'nde suyun yaklaşık 2 kilometre çekilmesiyle çiftçiler, ortaya çıkan araziyi değerlendirerek mısır ve bostan ekerek tarıma başladı.

Elazığ'da 3.7 Büyüklüğünde Deprem

Elazığ'da 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kurutmalık Domateslerle Hem Elazığ Haritası, hemde Ay-Yıldız Oluşturuldu

Elazığ'da 20 bin dekar alanda yetiştirilen 80 bin ton civarında yapılan kurutmalık domates nedeniyle tarla günü düzenlendi. Tarla günü kapsamında domateslerle hem kentin haritası hemde ay-yıldız oluşturuldu.

Elazığ'da Covid-19 denetimi

Elazığ'da Korana virüs (Covid-19) denetimlerine katılan Vali Vekili Mahmut Şener, vatandaşları maske, hijyen ve mesafe konularında uyardı.