Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Elazığ'da hem yıkımlar hem de yapımlar hızla sürüyor

Elazığ'da meydana gelen 41 kişinin hayatını kaybettiği 20 binden fazla konutun ağır hasar aldığı deprem sonrasında başlatılan yapım ve yıkım çalışmaları kentte aralıksız olarak sürüyor. Şu ana kadar 17 bin 543 adet konutun projesinin bitirilerek inşaat çalışmasına başlanan şehirde, yıkım kararı verilen 15 bin 120 yapıdan yaklaşık 4 bini ise yıkıldı.

Elazığ İçin ‘Geri Dönüşüm Saati Uygulaması’ Başladı 

Elazığ Belediyesi, çevreyi korumaya yönelik yatırımlarını sürdürüyor.

İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Tedbir Kararları

Elazığ İl Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Vekili Mahmut Şener başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda koronavirüs salgın hastalığına karşı alınacak yeni tedbirler görüşüldü. 

112 Komuta Kontrol Merkezi Yeni Telsiz Haberleşme Sistemine Geçti

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne bağlı Komuta Kontrol Merkezi’ne 7 gün 24 saat kesintisiz haberleşmeyi sağlamak üzere “Yeni Sayısal Telsiz Haberleşme Sistemi” kuruldu.

Fırat Üniversitesi'Hibrit've 'Uzaktan Eğitim' modeliyle ders kararı aldı

Fırat Üniversitesinde, Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinde 'Esnek Zaman ve Seyreltilmiş Fiziki Mekn Modeli (Hibrit)', diğer fakültelerin tamamında ise 'Uzaktan Eğitim Modeliyle' eğitim verilmesi kararlaştırıldı.

Fırat Üniversitesi dünyada adını duyurmaya devam ediyor

Fırat Üniversitesi, 2020 yılı Shanghai Ranking Dünya Üniversiteler Akademik alan Sıralamaları listesinde farklı alanlarda yer almaya ve dünyada adını duyurmaya devam ediyor.

Ölüme Terk Edilen Yavru Köpeklere Belediye Sahip Çıktı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bir kasa içerisinde ölüme terk edilen 10 köpek yavrusuna belediye sahip çıktı. 

Dumandağ: 6. Bölge Meselesi Kalıcı Çözüme Kavuşturulmalı

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, '6. Bölge için birlik ve beraberlik içerisinde şehrin tüm dinamikleriyle sürece katkı sunması ve bu doğrultuda 6. Bölge meselesinin kalıcı çözüme kavuşturulması gerekmektedir.' dedi. 

Engelli Vatandaşın Evi Temizlendi

Elazığ Belediyesi, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yaşam kalitelerini artırmaya yönelik başlattığı ‘Evde Temizlik ve Bakım Hizmeti’ uygulamasını sürdürüyor.

Okul İnşaatları Hızla İlerliyor

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yıkılan okulların yerine yeni okul yapım çalışmaları devam ediyor. 

Bin TL'ye aldığı hurdadan muhteşem bir otomobil çıktı

Elazığ'da bir kişi, bin liraya hurda olarak aldığı 1974 model Anadol marka araca 15 bin lira masraf ederek muhteşem bir otomobil haline getirdi, 50 bin TL'ye almak için müşteri çıkanları da geri çevirdi.

Sanayi Sitesi Pırıl Pırıl Oldu

Bünyesinde birçok dükkân ve iş yerinin yer aldığı Sanayi Sitesi, Elazığ Belediyesi’ne ait 40 kişilik ekip ve ekipmanla gerçekleştirilen hummalı temizlik sonucunda, pırıl pırıl edildi.

İlk ders yılı zili okullarda öğrencisiz çaldı

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk ders zili korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle öğrencisiz sembolik zil ile başladı.

Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için sıcak hava uyarısını yenileyerek uyarıda bulundu.

Başkan Şerifoğulları Yıldızbağları Mahallesini ziyaret etti

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, hafta sonu çalışmaları kapsamında Yıldızbağları Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Elazığ'da 30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'nci yılı kapsamında Elazığ'da, Atatürk anıtına çelenk bırakılarak şehitlikler ziyaret edildi.

Kılıç, sağlık çalışanlarının taleplerini gündeme getirdi

Sağlık Sen Elazığ Şube Başkanı Selçuk Kılıç, sağlık çalışanlarının sadece Covid-19 Pandemisi ile değil, aynı zamanda çözüme muhtaç bir çok sorunla da mücadele etmek zorunda kaldığını söyledi. 

Elazığ'da ilk deprem konutları tamamlandı, 7 ayda yeni bir Dilek Sitesi dikildi

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen deprem sonrasında birçok mahalle şantiyeye alanına dönerken, 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek Apartmanı'nın olduğu bölgede yapımına başlanılan 9 bloklu 179 konut tamamlandı.

Başkan Şerifoğulları: Şehrimizi yarınlara hazırlıyoruz

Şehrin gelişim ve değişimine değer kazandırma adına çalışmaları kararlıkla sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Attığımız her adımla şehrimizi ihtiyaçlar doğrultusunda yarınlara hazırlıyoruz' dedi.