Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Rektör Demirdağ’dan Depremzede Öğrenciye Ziyaret

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 24 Ocak 2020 tarihinde ilimizde meydana gelen depremde enkaz altından kurtarılan Muhammet Faruk Çelik ve ailesini evinde ziyaret etti.

Elazığ Belediyesinden ilaçlama çalışması

Elazığ Belediyesi, halk sağlığının korunması ve rahat bir yaz dönemi için sinek, sivrisinek, ağaç ve bitki zararlılarına karşı ilaçlama çalışmalarını şehrin dört bir yanında sürdürüyor.

Prof. Dr. Said Berilgen Vefatının 3. Yılında Anıldı

24 Mayıs 2017 tarihinde makamında uğradığı saldırı sonrası yaşamını yitiren Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Merhum Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen, vefatının 3. yılında sevenleri tarafından Kovid 19 salgını nedeniyle hastanede sosyal mesafe kuralları içerisinde anıldı.

Hayır Çarşısı’nda binlerce ailenin ihtiyacı temin edildi

Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı’nda gıdadan bay-bayan ve çocuk giyimine, beyaz eşyadan mobilyaya geniş bir ürün yelpazesiyle binlerce ailenin ihtiyacı temin edildi. 

Bayramda Ücretsiz Ulaşım Hizmeti!

Elazığ Belediyesi, arife günü ve Ramazan Bayramı boyunca uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı süresince sağlık çalışanları ve güvenlik görevlileri ile sokağa çıkma muafiyeti olan vatandaşlara yönelik ücretsiz ulaşım hizmeti verecek. 

Belediye Konservatuvarından Bayram Konseri

Elazığ Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu, Elazığ Belediyesi youtube sayfası üzerinden vereceği online konserle hem Elazığlıların hem de gurbetteki Elazığlıların bayram coşkusuna ortak olacak.

Mezarlıklarda Koronavirüs Tedbirleri

Elazığ Belediyesi, Korona virüs tedbirleri kapsamında 4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanacağı Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlar tarafından yoğun olarak ziyaret edilen mezarlık alanlarında tedbirlerini arttırdı.

Bir Gişe Rekorunu da Belediye Kırdı

Elazığ'da ilk kez düzenlenen 'Arabalı Açık Hava Sineması' etkinliği büyük ilgi gördü. Park 23 AVM'nin arkasındaki otopark alanında gerçekleştirilen etkinlikte binlerce kişi araçlarının içerisinden film izledi. Etkinliğe Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da eşi ve çocuklarıyla katıldı.

3.924 Esnafa 3 Milyon 924 bin TL Yardım Yapıldı

Elazığ'da Kovid-19 salgınından etkilenen esnaflara maddi yardım yapıldı.

1.783 Çocuğa Bayram Hediyesi Verildi

Elazığ Valiliği, 1.783 çocuğu bayram hediyesi hazırladı. Hediyeler, Vefa Sosyal Destek Grubumuz tarafından çocuklara ulaştırıldı.

Sebze Fidesi Dağıtımı Sürüyor

Elazığ'da üretilen 2 milyon yerli sebze fidesinin dağıtımı sürüyor.

Başkan Dumandağ, Bölge Toplantısına Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı videokonferans yöntemiyle gerçekleştirildi. 

Otobüs Güzergahları Normal Seyrine Döndü

Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehrin ana arterlerinin trafiğe kapatılması nedeniyle değişikliğe gidilen Elazığ Belediyesi otobüs güzergahları, yolların trafiğe açılmasıyla normal seyrine döndü.

Belediye Çocuklara İkramda Bulundu

Elazığ Belediyesi tarafından Korona virüs (KOVİD-19) tedbirleri kapsamında bir hafta aradan sonra sokağa çıkan çocuklara ikramlarda bulunuldu. 

Ana arterler araç ve yaya trafiğine açıldı

Elazığ'da Koronavirüs tedbirleri kapsamında araç ve yaya trafiğine kapatılan caddeler yeniden açıldı.

İşçilerin Bayram Öncesi İl Dışına Çıkmaları Yasaklandı

Elazığ'da, başta inşaat ve taahhüt sektörü olmak üzere çeşitli sektörlerde çalışmak üzere başka illerden kente gelen işçi ve çalışanların Ramazan Bayramı öncesi il dışına çıkmaları yasaklandı. 

Başkan Dumandağ, Konteyner Yardımında Bulundu

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Akçakiraz Beldesi Hürriyet Mahallesinde 24 Ocak depreminde evi yıkılan bir depremzedeye konteyner yardımında bulundu.

Dilencilik yapan 4 kişiye 9.450 TL idari para cezası uygulandı

Elazığ'da dilencilik yaptıkları belirlenen 4 şahsa toplam 9.450 TL idari para cezası uygulandı.

600 Metre Yükseklikte Türk Bayrağı'nı Dalgalandırdılar

Yamaç paraşütü pilotları 600 metre yükseklikte Türk Bayrağı açarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.