Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Elazığ’da Bir Sabah Gelecek Kardan Aydınlık tiyatro oyunu

Elazığ Belediyesi tarafından Filistin’de yaşanan insanlık dramı için farkındalık oluşturmak amacı ile “Bir Sabah Gelecek Kardan Aydınlık” isimli tiyatro oyunu sahnelenecek.

Görür: CHP’den Elazığ Belediye Başkan adaylığı teklifi aldım

Elazığlı Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür İYİ Parti'den İstanbul, CHP'den ise Elazığ Belediye Başkan adaylığı teklifi aldığını duyurdu. "Teklifler oldu, çok teşekkür ederim beni onore ettiler" diyen Naci Görür teklifleri kabul etmediğini açıkladı.

Alan: Sulama projelerine yüzde 50 hibe

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, kırsal kalkınma destekleri kapsamında, tarımsal sulama sistemlerini verilecek yüzde 50 hibeyle ilgili açıklamada bulundu.

Elazığ’da bir yılda kaç kişi muayene oldu? İl Sağlık Müdürü Polat açıkladı!

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, 2023 yılında Elazığ’daki sağlık tesislerinde 72.332 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 7.514.025 hastanın muayene edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ programı iptal oldu 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 9 Şubat Cuma günü bir dizi temaslarda bulunmak üzere geleceği Elazığ programı iptal oldu. 

Elazığ’ın 2023 Yılı Nüfusu Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılının nüfus verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’ın Nüfusu 604 bin 411 oldu.

Fırat Üniversitesi’nden anma programı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü nedeniyle Fırat Üniversitesi tarafından anma programı gerçekleştirilecek.

İl Genel Meclisinde tartışma yaşandı!

İl Genel Meclisi Şubat Ayı toplantısının beşinci birleşimine iptal edilen ve başka köylere aktarılan hizmetleri içeren gündem maddesi damga vurdu. 

Başkan Şerifoğulları’ndan 6 Şubat depremi anma mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yayımladığı anma mesajında, “Elazığ’ımızın da aralarında bulunduğu 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim, ülkemizi bu tür afetlerden korusun.” dedi.

AK PARTİ ADAYLARINI NEDEN AÇIKLAMIYOR? GİZLİ EL KİM?

Yerel seçimlere sayılı günler kala Elazığ’da siyasi hareketlilik yok denecek kadar az. Partilerin aday belirleme süreçlerinde yaşanan sıkıntılar, hala daha açıklanmayan adaylar derken 31 Mart’a kadar heyecansızlığın devam edeceği aşikâr.

Başkan Alan: 6 Şubat depreminde hemşerilerimizle birlikte firmalarımız da seferber oldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan,  şehrimizde yatırım yaparak istihdam ve üretime katkıda bulunan firma ziyaretlerini süründürüyor.

Başkan Alan: Rabbim bir kez daha deprem yaşatmasın

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası başkanı İdris Alan, 6 Şubat depreminin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Asrın felaketi olan ve Elazığ ile birlikte 11 il ve 14 milyon insanımızı etkileyen 6 Şubat depremlerinde 50 bin can kaybı yaşadıklarını ifade eden Başkan Alan, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Yasemin Açık Vakfı deprem bölgesinin sosyal gelişimi için proje geliştirecek

Yasemin Açık Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri andı. Dayanıklı şehirler, dirençli işletmeler, sağlam ve sağlıklı yapılar için her şeyden önce dayanıklı bir toplum inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Açık, “Biz de bu yaklaşımla depremden etkilenen kentler başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da özellikle kız çocuklarının, gençlerin ve kadınların hayatına değer katacak çalışmalar yapmayı, ulusal ve uluslararası olmak üzere kapsamlı iş birlikleri geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Gazze ve Filistin’e destekler devam ediyor 

Gazze Direniş Platformu öncülüğünde, Beşir Derneği’nin organize ettiği "Gazze Ölüyor, Din Kardeşine Sahip Çık" kampanyası başladı. 

FHGC’den kınama 

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Gürtürk, Elazığ’da bir ambulans şoförünün gazeteci meslektaşımızın görevini yapmasını engellemeye çalışmasını kınayarak açıklama da bulundu. 

Başkan Alan: Firmalarımızın başarısıyla gurur duyuyoruz

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, istihdam ve üretim alanında ilimiz ekonomisine katkıda bulunan işletmeleri ziyaret etmeye devam ediyor.

İl Genel Meclisi oturumları üçüncü birleşimle devam etti

İl Genel Meclisi oturumları üçüncü birleşimle devam etti. 

Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin ittifak kararını açıkladı!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde yerel seçimlere yönelik ittifak kararını açıklıyor. Erbakan, "Milletimiz ittifak istemiyor" dedi. 

Ocak ayında en çok hangi otomobil satıldı

Ocak ayında otomobil ve hafif ticari araç satışları 79 bin 701 adet ile ocak rekorunu kırdı. İşte en çok satılan otomobiller.

Toplam 5359 haber.