Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Açıkkapı, 2024 yılı bütçelerini değerlendirdi 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile Bakanlığının 2024 yılı bütçelerini değerlendiren AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önemli projelere imza attı, atmaya devam ediyor.” diyerek; Cumhuriyet Tarihinin en fazla öğretmen atamasının ak parti iktidarında yapıldığına dikkat çekti. 

Keleş, TBMM bütçe görüşmelerini değerlendirdi 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, 2024 yılı Merkezi Bütçe görüşmeleri kapsamında TBMM'de kabul edilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve bağlı kuruluşların onaylanan bütçeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Elazığ’da bir ayda kaç konut satıldı?

TUİK Kasım Ayına ilişkin konut satışları verilerini yayınladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da ekim ayında 936 konut satılırken bu rakam kasım ayında 860 oldu. Veriler Elazığ’da konut satışlarının giderek düştüğünü gösteriyor. 

Arıcak ve Alacakaya’ya 79 deprem konutu yapılacak 

“Kırsal alanlarda deprem iyileştirme ve yeniden yapım projesi (kadiyap) kapsamında Arıcak ve Alacakaya ilçelerinde yapılacak 79 adet kırsal deprem konutunun yapım işi ihalesi Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayların ne zaman açıklanacağını duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AK Parti'nin belediye başkanı adaylarını da Aralık ayı sonunda açıklayacaklarını söyledi.

Işıkver: Bölgesel kalkınma için sulama projeleri tarihi öneme sahiptir

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver TBMM’de yaptığı konuşma ile bir kez daha Uluova ve Kuzova başta olmak üzere Elazığ’ın yıllardan beri gündeminde yer alan sulama projeleri hususunu gündeme taşıdı. Işıkver konuşmasında, Cumhur İttifakı’nın güçlü bir şekilde Türkiye Yüzyıl’ına kararlı ve etkili bir şekilde yürüdüğü bir süreçte, çözüm bekleyen sorunların ortadan kalkacağına olan inancını dile getirdi.

Elazığ Belediyesi, gençlere desteğini sürdürüyor

Elazığ Belediyesi tarafından, “Gelecek Sensin” projesi kapsamında YKS’ye girecek öğrencilere 4. deneme sınavı yapılarak ardından soru bankası dağıtıldı.

Başkan Telçeken’den asgari ücret açıklaması

Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği (ELİGED) Başkanı Tugay Telçeken vergi dilimleri ve asgari ücret açıklamasında, "İşvereni ve işçiyi koruyan, enflasyon artışları ile erimeyen, işverene ve çalışana vergi yükü oluşturmayan bir asgari ücret bekliyoruz" dedi. 

Elazığ’da kaç Suriyeli yaşıyor? 

Mülteciler Derneği 2023 Kasım ayının göçmen raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre Elazığ’da 11 bin 525 göçmen yaşıyor. 

İHH Elazığ Şubesinden Hakikate Yolculuk konferansı 

Teksaslı Yazar Najla Kepler, “Teksas’tan Hakikate Yolculuk” adlı konferans ile Elazığlılarla buluştu. 

CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı belli oldu 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart yerel seçimlerinde Elazığ dahil 6 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. İşte CHP'nin açıklanan belediye başkan adayları... 

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yetki aldı 

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Başkan Yıldırım ziyarette AK Parti Elazığ İl Başkanlığı'nın yeni yönetim Kurulunu oluşturmak için yetki aldı. 

Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti 

TBMM Genel Kurulu'nda fenalaştıktan sonra hastanede tedavi altına alınan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez vefat etti. 

YSK, yerel seçim için kararını açıkladı!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, bir sandık bölgesindeki seçmen sayısını 350 olarak belirledi.

Bakan açıkladı! Hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

Elazığ Barosu’ndan Meslek İçi Eğitim Semineri

Elazığ Barosu tarafından “Sigorta Hukuku Deprem Sigortası” konulu meslek için eğitim semineri düzenlendi.

Açıkkapı: Hedefimiz tüm alanlarda dünya liderliğidir 

AK Parti Elazığ Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar  Bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Elazığ’da Öğretmen Adayları ‘Beyaz Önlükleri’ giydi 

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği son sınıf öğrencileri düzenlenen törende mesleklerinin güçlü temsiliyeti olan beyaz önlüklerini giydi. 

Çalışkan, asaleten atandı 

AK Parti Elazığ Merkez İlçe Başkanlığına geçtiğimiz günlerde vekâletten atanan Hasan Çalışkan, Merkez İlçe Başkanlığı görevine asaleten atandı. 

Toplam 5355 haber.