Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Konut ve iş yerleri için kura çekilecek 

Elazığ’da yapımı tamamlanan 254 Afet konutundan toplam 247 hak sahibi için kura çekimi gerçekleştirilecek. Ayrıca teslim aşamasına gelen 43 iş yeri için de kura çekimi yapılacak. 

Demirdağ: Hazar Şiir Akşamları’na davetlisiniz

Bu sene 26.’sı gerçekleştirilecek olan hazar şiir akşamları 6-7-8 Ekim tarihleri arasında ünlü şair yazar “Sezai Karakoç” anısına “İnsan Sevgisi” teması ile gerçekleştirilecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ahmet Demirdağ, programa tüm Elazığlıları davet etti. 

Paralar bugün itibari ile hesaplarda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ekim ayına ilişkin 3,25 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının bugün itibarıyla hesaplara yatırıldığını bildirdi.

Açıkkapı: Gökdere’deki ulaşım sorununun çözümü için çalışmalar başladı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Palu Gökdere’de sağanak yağışın ardından oluşan ulaşım sorunun çözüme kavuşturulması amacıyla çalışmaların başladığını duyurdu. 

Milletvekili Keleş’ten hububat alım açıklaması 

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş TMO’nun alım kampanyası hakkında açıklamalarda bulunarak yapılan işlemleri aktardı. Milletvekili Keleş açıklamasında Elazığ’daki 4 noktada yaklaşık olarak 120.000 ton civarında hububat alımı gerçekleştiğini belirtti. 

23. ve 26. Dönem Milletvekili Tahir Öztürk, son yolculuğuna uğurlanıyor 

AK Parti 23 ve 26’ıncı dönem Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk’ün naaşı memleketi Elazığ’a geldi. Merhum Öztürk’ü ailesi, yakınları ve sevenleri başta olmak üzere il protokolü tarafından gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlanıyor. 

Kent-Köy Yaşam Alanı, vatandaşların vazgeçilmezi oldu

Elazığ’ı geleceğe taşıyacak vizyon yatırımlardan biri olan Kent-Köy Yaşam Alanı, şehre yeni bir kimlik kazandırdı. Kent yaşamıyla köy yaşamının hayat bulduğu Kent-Köy Yaşam Alanı, yaz aylarında vatandaşların yoğun olarak tercih ettiği şehrin cazibe merkezlerinden biri oldu.

Hankendi’nin mahalle olma talebi onaylandı 

Elazığ Belediye Meclisi, Ekim ayı oturumlarına ikinci birleşim ile devam etti.

Işıkver: Turizm potansiyelimizi ekonomik değer haline getirmeliyiz 

Elazığ’ın zengin tarihi birikimi, doğal kaynakları ve tabi güzelliklerine rağmen turizm sektöründe yılların ihmali nedeniyle ekonomik bir değer üretemediğini dile getiren MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ederek, Elazığ’la ilgili hazırlamış oldukları kapsamlı raporunu takdim ederek destek talebinde bulundu. 

Elazığ’da Karekod uygulaması 

Elazığ Valiliği, özel öğretim kurumlarının kurum tabelalarında Karekod uygulamasına geçildiğini duyurdu. 

AK Parti Elazığ Kadın Kollarından genişletilmiş toplantı

AK Parti Kadın Kolları tarafından genişletilmiş toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda kadın kolları olarak Başkan Tüver’in başkanlığında 1 yıl boyunca yapılan çalışmalar değerlendirilirken, yerel seçimler içinde yol haritası belirlendi.

Milletvekili Tahir Öztürk Hayatını Kaybetti

23. ve 26. dönem Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk Ankara'da kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Tahir Öztürk'ün hayatını kaybettiği öğrenildi.

Başkan Alan: Seçimler 19 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek 

ETSO Başkanı İdris Alan TOBB Elazığ il kadın girişimciler kurulu ve genç girişimciler kurulu aday başvurularının tamamlandığını kaydetti. 

Enflasyon rakamları belli oldu! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon rakamlarını açıkladı. Eylül ayında enflasyon aylık yüzde 4.75, yıllık ise yüzde 61,53 olarak gerçekleşti.

Açıkkapı: Elazığ’ımızın Gururu Azerbaycan’da 

İpek Yolu Roket Takımı, TEKNOFEST ve T3 Vakfının Azerbaycan'daki 74.Uluslararası Astronot Kongresine katıldı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti Elazığ Miletvkeiki Ejder Açıkkapı, Elazığ'ımızın gururu İpek Yolu Roket takımımız can Azerbaycan'da diyerek kongreye katılan gençleri tebrik etti. 

Cumhuriyet Başsavcısı Yeğin, Başkan Alan ile bir araya geldi 

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ı makamında ziyaret etti. 

Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde sona doğru

Elazığ Belediyesi tarafından inşa edilen Şehirler Arası Otobüs Terminali çalışmalarında son aşamaya gelindi.

AK Parti Elazığ Milletvekilleri, Bakan Ersoy’a Sorunları İletti 

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, Bakan Ersoy'u ziyaret etti. 

Başkan Eker: Din görevlilerinin faaliyet alanı hayatın bütün alanlarıdır

Diyanet Sen Elazığ Şube Başkanı Yusuf Eker, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Eker, haftanın din görevlileri odaklı kutlanması gerektiğini vurguladı.

Toplam 5351 haber.