Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Başkan Gürkan: Üretim ve istihdamın daralması risk unsurlarını ön plana çıkarmıştır 

MÜSİAD Ağustos Ayı SAMEKS verilerini değerlendiren Şube Başkanı Tekin Gürkan, tarihin en büyük deprem felaketinin yaşandığı şubat ayı dışında yılın tamamında 50 referans değeri üzerinde gerçekleşerek büyümeye işaret eden SAMEKS Bileşik Endeksi’nin yükselişini sürdürdüğünü kaydetti. 

Başkan Şerifoğulları: Biz, güçlü ve büyük bir aileyiz

Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personelleriyle kahvaltı programında bir araya gelen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Şehrimiz için gerçekleştirdiğimiz yatırımların hepsinde, sizlerin emek ve alın teri var. Biz, güçlü ve büyük bir aileyiz.” diyerek çalışanlara teşekkür etti.

Köy konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu

Sivrice ilçesi Güney, Dedeyolu, Bekçitepe, Kavallı, Günbalı ve Mollaali Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları 31 Ağustos 2023– 16 Ekim 2023 tarihleri arasında, Sivrice ve Maden İlçesi Üçlerce, Başkaynak, Elmasuyu, Akbuğday ve Yoncapınarı Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları ise 01 Eylül 2023– 15 Ekim 2023 tarihleri arasında anahtar teslimleri yapılacak. 

Başkan Gülyüz: Artık yetki belgesi olmayan ilan giremeyecek

El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, Resmi Gazetede Yayınlanan karar ile artık yetki belgesi olmayan kişiler ilan bile veremeyecek diyerek bu karar korsanın önüne büyük oranda geçeceğini söyledi.

Alacakaya’da köy yolları asfaltlanıyor 

İl Özel İdaresi, Alacakaya ilçesine bağlı Kayranlı Köyü'nde altyapı ve yol kalitesini artırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. 

Küçük: 30 Ağustos milletimizin kahramanlık destanıdır

Kısa adı TÜRBEP olan Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu Elazığ İl Başkanı İhsan Küçük, milletimizin 30 Ağustos Zaferi ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere ağır ve unutamayacakları bir ders verdiğini bildirdi.

Bahçeci: 30 Ağustos bir direniş ve dirilişin adıdır

Hak-İş Elazığ İl Başkanı ve Hizmet- İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Mustafa Bahçeci, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ülkemizin özgürlük temellerinin atıldığı ve yurdumuzun düşmanlardan kurtulduğu 30 Ağustos şanlı zaferinin 101. Yılını kutlamanın mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını ifade eden Hak-İş Elazığ Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Mustafa Bahçeci, mesajında şu görüşlere yer verdi.

Sadak: 30 Ağustos, emperyalistlerin hüsranı olmuştur

Elazığ Akıncılar Dernek Başkanı Tevfik Sadak, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Şerifoğulları’ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101'inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, “Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.” dedi.

Bakan Kacır, Elazığ’a yapılan yatırımları açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Elazığ’da yapılan yatırımları sosyal medya hesabından paylaştı.

Ticaret Bakanlığı’ndan gizli fiyat artışlarına uyarı 

Ticaret Bakanlığı, gizli fiyat artışı yapan firmalara uyarı yaptı. Buna göre; gramaj, adet ve ambalaj değişiklikleriyle fiyat artışı yapan firmalara para cezası uygulanacak. 

Elazığ Belediyesi’nden duyuru

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Olgunlar, Kültür, Sürsürü, Üniversite ve Çaydaçıra Mahallelerinde su kesintisi yaşandığı ve arızanın giderilmesine yönelik çalışmaların ivedilikle sürdürüldüğü bildirildi.

Bakan Kacır, Elazığ’da 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a geldi... Ziyaretlerine AK Parti İl Başkanlığından başlayan Bakan Kacır toplantıda yaptığı açıklamada, Elazığ’daki işletmelere 150.000 TL’den 400.000 TL’ye kadar finansman desteği sağlayacaklarını açıkladı. 

30 Ağustos Zafer Bayramı programı belli oldu

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Elazığ’da yapılacak olan tören programı belli oldu.

Kahveciler Odasından müzeye destek 

Elazığ Kahvehaneciler ve Kıraathaneciler Esnaf Odası Başkanı Ferhat Evsen, ETUDER Kahve Fincan Müzesi’ni ziyaret ederek, destek sözü verdi. 

Vali Toraman: 10 Bin 700 ağır hasarlı binanın, 4 bini yıkıldı 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Kahramanmaraş depremleri sonrasında Elâzığ’da ağır hasarlı tespit edilen 10 bin 700 binanın 4 bin tanesinin yıkıldığını söyledi. 

Yeniden Refah Partisi’nin il divan toplantısı yapıldı 

Yeniden Refah Partisi İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yerel seçimler için yapılacak hazırlıklar görüşüldü. 

İHH gönüllülerine iki günlük doğa programı

İHH Elazığ Şubesi gönüllü arama kurtarma ekibi aralarındaki kaynaşma ve diyalogu artırmak, doğa şartlarında daha uzun süre hayatta kalmayı öğrenmek amaçlı iki günlük bir doğa programı gerçekleştirdi.

Çocuklar gönüllerince eğleniyorlar

Elazığ Belediyesi, Yaz Şenlikleri kapsamında Sanayi Mahallesi 60.Yıl İlkokulu bahçesinde çocuklara etkinlik düzenledi.

Toplam 5351 haber.