Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

ASKON, Bolat’a Elazığ ile ilgili görüş ve taleplerini iletti 

ASKON Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar; Ticaret Bakanlığına Elazığ İş Dünyasının taleplerinin aktarılması adına bir rapor düzenleyerek ASKON Genel Merkezi aracılığıyla Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a ilettiklerini ifade etti. 

Işıkver halk buluşmalarına Kovancılar’da başladı 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, ilk halk buluşmasını Kovancılar ilçesinde başladı. MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, milletvekili seçimlerinin ardından ilk halk buluşmasını Kovancılar ilçesinde gerçekleştirdi. Açık alanda vatandaşlarla bir araya gelen Işıkver, daha sonra Muhtarlar, Oda Başkanları, MHP İlçe Teşkilatı, STK ve iş dünyası temsilcileriyle sorun ve beklentilerle ilgili istişarelerde bulundu. 

Asgari ücret tespit komisyonunun toplanacağı tarih belli oldu 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran'da toplanacak. 

Suat Kılıç, YRP'ye geçti

Bir dönem Gençlik ve Spor Bakanlığı da yapan Suat Kılıç, AK Parti'den ayrılarak Yeniden Refah Partisi'ne geçti. Kılıç'a rozetini Fatih Erbakan taktı.

Bahşi: Adil bölüşüm için 28 yıldır durmadan yürüdük 

Memur Sen 28. yaşını kutluyor. Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, “Adil bölüşüm, insanca bir yaşam için 28 yıldır durmadan yürüdük” dedi. 

STK Platformu, Vali Toraman ile bir araya geldi 

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu şehirdeki sorunların tespiti ve yetkililere aktarılması noktasında çalışmalarına devam ediyor. 

Vali Toraman’dan destek 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman Kurbanını Paylaş, Kardeşinle yakınlaş kampanyasına destek oldu. 

Ücretsiz YKS deneme sınavı 

Elazığ Belediyesi gençlere ve eğitime destek çalışmaları kapsamında KURS-DER iş birliğiyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan adaylara yönelik ücretsiz deneme sınavı düzenliyor. 

Belediye yol çalışmalarını sürdürüyor 

Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler asfalt sezonunun başlamasıyla birlikte Kazım Karabekir Caddesi’nde yol yenileme ve genişletme çalışması gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş atamalar! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

STK Platformu deprem sonrası yaşanan sorunları masaya yatırdı 

STK Platformu’nun gündeminde hasarlı konutların hasarsıza dönüştürülmesi vardı. Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkan Vekili Vahdettin Demirtaş ise konuya başka bir pencere açarak, yıkılan bazı evlerin yerine imarda yer alan çekme mesafesi nedeniyle yenilerinin yapılamadığına dikkat çekti. 

Hemşehrimiz Erkan, Merkez Bankası Başkanlığına atandı 

Elazığlı bir ailenin çocuğu olan Hafize Gaye Erkan Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Merkez Bankası Başkanlığına atandı. 

Mezuniyet törenleri programı belli oldu

Fırat Üniversitesi 2022-2023 eğitim – öğretim yılı mezuniyet töreni programları belli oldu.

Başkan Özdoğan esnafı dinledi 

Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, kurum müdürleri, Kovancılar Sanayi Sitesindeki esnafların işyerlerini ziyaret ederek esnafların sorunlarını dinledi. 

Erol: Partimiz acilen kendi değerlerine dönmelidir

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yapılan TBMM başkanlık seçimlerinin ardından açıklama yaptı. Milletvekili Erol, “Partimiz bu devşirme siyasetini bırakarak acilen kendi değerlerine dönmelidir” dedi.

Meclis yeni Başkanı'nı seçiyor

TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında toplanan Genel Kurulda, 30. Meclis Başkanı Seçimi yapılacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni bakanlar, TBMM Genel Kurulu'nda kürsüye çıkarak tek tek yemin etti. Bakanların yeminleri, diğer vekiller tarafından alkışlarla karşılanırken yeni meclis başkanı için yapılan oylamada 1. tur sona erdi. İşte adayların aldığı oy oranı ve detaylar...

Doğa Sporları Spor Kulübü’nden 3200 metre zirve tırmanışı

Elazığ Doğa Sporları Spor Kulübü, Ovacık İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kırk Merdiven Şelaleleri’ne uzun mesafeli bir Doğa Yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yeni Kabine ilk kez toplandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Kabine'si bugün ilk kez toplandı. Toplantıda gündem ağırlıklı olarak ekonomi olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bundan sonrasıyla ilgili yeni yol haritasını Kabine üyelerine sunacak. Asgari ücrete yapılacak zam, emekli maaşlarına iyileştirme ve memura en düşük 22 bin TL maaş da masada olacak. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.

Toplam 5351 haber.