Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

Köy konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Kovancılar İlçesi Fahribey, Şekerci, Topağaç, Avlağı, Gülçatı, Çelebi, Taşöran ve Bağgülü Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları 06.06.2023– 21.07.2023 tarihleri arasında teslim edilecek. 

Motorine çok kallavi zam geliyor! 

Petrol fiyatları 77 doları aştı, dolar tarihinin en yüksek seviyesini görerek bugün itibariyle 21 lirayı aştı. Bu da akaryakıt ürünlerine zam olarak dönmeye başladı. Geçen hafta benzine gelen zamların ardından bu hafta motorine de çok büyük zam geliyor. Motorinin litre fiyatı 19 TL'den 21 TL'ye yaklaşacak. Benzine de zam kapıda.

Halk Korosu sanatseverlerle buluşacak 

Elazığ Belediyesi, belirli periyotlarda düzenlediği kültür ve sanat etkinliklerine devam ediyor. 

Elazığ için hak sahipliği süreci başlıyor 

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından Elazığ’da 6 Haziran 2023 tarihinde hak sahipliği süreci için başvurular alınmaya başlanacak. Başvurular e-devlet ve hak sahipliği başvuru merkezlerinden alınacak. 

Bahşi: Gündemimiz Temmuz ayında yapılacak maaş düzenlemesidir 

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi açıklanan enflasyon oranlarının ardından Temmuz ayında yapılacak olan maaş düzenlemesiyle alakalı açıklamalarda bulundu. 

AK Parti Elazığ İl Başkanlığından Elazığ Stadyumu açıklaması

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı tarafından Elazığ’da yeni yapılan stadyumun ismiyle ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “Elazığ Stadyumunun isminin yeni sezonda Elazığ Atatürk Stadyumu olması konusunda girişimlere başlanmıştır” denildi. 

Başhekimlik görevine Doç. Dr. Aydın önerildi 

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimliği görevine Fırat Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahi Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Siyami Aydın’ın önerildiği ve bakanlık olur yazısı beklenildiği öğrenildi. 

KGM Elazığ işçi alımı kura sonuçları açıklandı 

KGM işçi alımı kura sonucu sorgulama ekranı, 30-31 Mayıs tarihlerinde tamamlanan kura çekilişinin ardından isim listesi ile yayımlandı. 

Mehmet Şimşek kabinede olacak mı?

Abdulkadir Selvi, Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkez Bankası yönetimi ve faiz politikası hakkında güvence aldığını ve ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul ettiğini yazdı. 

Elazığ Belediye Meclisi Haziran ayı oturumları başladı 

Elazığ Belediye Meclisi haziran ayı toplantıları gerçekleştirilen ilk birleşim ile başladı. Meclis Başkan Vekili Aydın Kara başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak gündem dışı maddeler okunarak, gündeme alındı. 

Bahşi: Tüm illerdeki ve ilçelerdeki çalışanlara tazminat verilmelidir 

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, depremin ardından kamu kurum çalışanlarına tazminat verilmesi gerektiğini söyledi. 

Hak sahipliği başvuruları nasıl yapılacak? 

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Elazığ’da evi veya dükkanı ağır hasar alan vatandaşların hak sahipliğine nasıl başvuru yapacakları açıklandı. 

Çevre Haftası etkinlikleri başlıyor 

Elazığ Belediyesi, 5-11 Haziran tarihleri arasında kutlanan Çevre Koruma Haftası kapsamında doğayı korumak ve vatandaşlarda çevre bilinci oluşturmak üzere bir dizi kutlama etkinlikleri gerçekleştirecek. 

Restorasyon çalışmalarında sona gelindi 

Elazığ Belediyesi tarafından "Hamam Müzesi" olarak Harput turizmine kazandırılacak olan Tarihi Hoca Hasan Hamamı'nın restorasyon çalışmaları büyük oranda tamamlandı. 

Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci tur kesin sonuçları açıklandı 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur kesin sonuçlarının mükerrer sayıda yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderildiğini açıkladı. Buna göre; Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,18, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,82 oranında oy aldı. 

Tosun: Adalet ve kardeşlik için buluştuk 

Zulmün uğradığı coğrafyalardaki mazlumların yardımına koşmaya devam edeceklerini ifade eden Elazığ Genç İHH Birim Sorumlusu Ömer Faruk Tosun, “Kudüs'ün aslıda, cismi de bizimdir. Ve biz tekrardan özgür Kudüs'te olacağız” dedi. 

Kömürhan Köprüsü'nden 7,25 milyon araç geçti 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya ile Elazığ arasına yapılan Kömürhan Köprüsü'ndem bugüne kadar 7,25 milyon aracı ağırladığını duyurdu. 

Başkan Dumandağ, TOGG’da 112. sırada

TOBB 79. genel kurulunda TOGG talep eden oda ve borsalar arasında yapılan kura çekim töreninde Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ 112 nolu sırayı çekerek, TOGG’u Elazığ’a kazandırdı.

Başkan Atlan, yetkililere seslendi 

Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle Elazığ’da ağır hasar alan binaların bir kısmına ikinci inceleme sonucu az hasar verildiğini ve mağduriyetlerin yaşandığını söyleyen Elazığ Tüm Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ayhan Atlan çözüm bulunması için yetkililere seslendi. 

Toplam 5351 haber.