Gündem

Elazığ gündemine ilişkin son dakika haberlerini Elazığ haber sitesi Elazığ News ile takip edin.

Gündem Haberleri

MÜSİAD’da gündem TEKNOKENT oldu 

MÜSİAD Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen, Dost Meclisi Toplantısının bu haftaki konusu Fırat Teknokent çalışmaları ve yapay zeka oldu. 

Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kuruldu! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına vakıf kuruldu. Vakıf, Erdoğan adına müze ve kütüphane kurulmasını hedefliyor.

Minibüsçüler Sitesi'nin temeli atıldı 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Elazığ’ımızın eksiklerini tamamlama, sorunlarını çözme noktasındaki çalışmalarımızı tüm paydaşlarımızla birlikte kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi. 

İşte Elazığ’ın kesin seçim sonuçları

14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kesin sonuçları Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan kararla birlikte Elazığ’dan 3 AK Parti, 1 CHP ve 1 MHP milletvekili çıktı.

Elazığlı iş adamı, Erdoğan için 20 adak kurbanı kesti 

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde vatandaşların güvenini tazeleyerek yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için Elazığlı iş adamı Hakan Fırdolaş, 20 koyunu keserek sevinç kutlaması yaptı.   

Işıkver, Milletvekili kaydını yaptırdı 

14 Mayıs’ta yapılan 28’inci dönem milletvekili genel seçimi ardından mazbatasını alan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, TBMM’ye giderek milletvekili kaydını yaptırdı. Kayıt işlemlerinin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Işıkver, şehrin sulama problemleri başta olmak üzere tüm sorunlarının çözümü için büyük bir özveriyle çalışacağız” dedi. 

Başkan Macit: Esnafımıza verdiğimiz kredi elli milyonu geçti 

Ak Hazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer Macit, Kooperatif olarak esnafa verilen krediler hakkında açıklamalarda bulundu. 

Şimşek: Ülkem için göreve hazırım

28 Mayıs zaferinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi yönetimini emanet edeceği kadroyu belirlemeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le görüştü. Şimşek, Erdoğan'ın, "ekonominin başına geç" teklifini "Bu bir vatan görevi, ülkem için göreve hazırım" sözleri ile kabul etti. Şimşek'in yeni ekonomi yönetiminde görevi ne olacak? Hazine ve Maliye Bakanlığı için geçen isimler kimler?

Fırat’tan Yeşeren Umutlar Bilim Şenliğinin açılışı yapıldı

Elazığ’da “Fırat’tan Yeşeren Umutlar Bilim Şenliğinin” açılışı Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi’nde yapıldı. Bilim Şenliği 30 -31 Mayıs ve 1 Haziran 2023 tarihlerinde saat 09.30 ile 17.00 saatleri arasında devam edecek.

Meteoroloji Elazığ’ı uyardı! 

Elazığ’da sağanak yağış aralıklarla etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Elazığ’ı sel, su askını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışına karşı uyardı.   

Vali Toraman: Yeni dönemin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 28 Mayıs Pazar günü yapılan seçimin ardından Elazığ’da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını açıkladı. 

Prof. Dr. Yasemin Açık:  Tütün Kullananlar Çevrelerindeki Kişilerin Yaşam Hakkını Ellerinden Alıyor 

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. Dünyada her yıl 1,2 milyon kişinin ‘pasif içicilik’ veya ‘pasif etkilenim’ olarak adlandırılan tütün dumanına maruz kalma nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen Açık, “Tütün dumanında bulunan dört binden fazla kimyasal, çocukluk çağı kanserlerinden kalp krizine uzanan hastalıklara yakalanma riskini artırıyor. Tütün kullananlar, kullanmayanların da yaşam hakkının ellerinden alınmasına yol açabiliyor” dedi.  

Elazığ’da DGS ücreti alınmayacak 

ÖSYM, 16 Temmuz'da yapılacak DGS için başvuruların bugünden itibaren başladığını duyurdu. Öte yandan, ÖSYM, Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) Elazığ’ın da aralarında bulunduğu deprem bölgesinden başvuru yapan adaylardan sınav ücreti almayacak. 

Başkan Şerifoğulları: Kazanan 85 Milyon Türkiye Olmuştur

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde sandık başına giderek milli iradesini sandığa yansıtan vatandaşlara teşekkür ederek, “Kazanan 85 milyon Türkiye olmuştur.” dedi.

Başkan Alan: Türkiye’nin 2. yüzyılını inşa etme zamanı 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Meteoroloji’den Elazığ’a sağanak yağış uyarısı! 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ ve çevrelerini kuvvetli sağanak yağışa karşı uyardı. 

İşte deprem bölgesinde ikinci tur sonuçları! 

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki 11 ilde, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise 8 ilde oylarını artırdı.

İşte Elazığ’da İlçe İlçe Tüm Sonuçlar 

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Elazığ’da ilçelerde bütün sandıklar açıldı. İşte ilçe ilçe tüm sonuçlar. 

Recep Tayyip Erdoğan’a Destek En Çok Hangi İlden Gitti! Elazığ Kaçıncı Sırada?

28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulunun açıkladığı kesin olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hangi ilin daha çok destek verdiği ise merak konusu oldu. İşte il il yüzdelik oranlar…

Toplam 5351 haber.