Harput Senfonisi büyük ilgi gördü

Adana Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın icra ettiği 'Harput Senfonisi' konseri büyük ilgi gördü.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Haber: Vedat Yetik
Adana Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Atatürk’ün Elazığ’a gelişinin 82. Yıldönümü kutlamaları kapsamında ‘Harput Senfonisi’ konseri verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Ankara Elazığ Kültür Tanıtma Vakfı tarafından organize edilen konserde Elazığ’ın yöresel türküleri seslendirildi. Konserde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasına, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları da eşlik etti.

6 YIL ARADAN SONRA…
Adana Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın Elazığ’ın yöresel müziklerini çok sesli klasik batı müziğine uyarlanmasıyla icra ettiği Harput Senfonisi, ilk kez 2013 yılında sanatseverlerin karşısına çıkmış, konser farklı konseptiyle büyük beğeni toplamıştı.
6 Yıl aradan sonra yeniden Elazığ’da sahne alan Adana Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, yaklaşık 2 saat süren konserde izleyenleri bir kez daha büyüledi.  

SALON YETERSİZ KALDI
Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Harput Senfonisi büyük ilgi gördü. 450 koltuk kapasitesine sahip salon, konser başlamadan saatler önce doldu. Salondaki vatandaşların sayısı kadar da dışarıda bekleyenler oldu. Bir çok vatandaş yer olmaması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. 
Konserin açılışında konuşan Ankara Elazığ Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, konsere gösterilen ilgiye teşekkür ederken, salona giremeyenlerden özür diledi. 

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI
Şef Bujor Hoinic’in yönettiği Adana Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasının muhteşem Harput Senfonisi dakikalarca ayakta alkışlandı. Konser sonunda Elazığ Vali Vekili Erkan Kaçmaz, Adana Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Şefi Bujor Hoinic’e çiçek takdim etti. Programda ayrıca ses sanatçılarına da çiçek takdim edildi.

KAÇMAZ:" İNŞALLAH BU GÜZELLİK DAİM OLUR"
Vakili Vekili Kaçmaz konser sonrasında yaptığı konuşmada, “Güzel ve anlamlı bir günde, Atatürk’ün ilimize teşriflerinin gününde güzel bir müzik ziyafeti yaşamanın mutluluğunu yaşıyorum. Böylesi güzel bir akşamda salonu hınca hınç dolduran tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzellik daim olur. Elazığ zaten bunun timsalidir. Adana Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’na teşekkür ediyorum.” dedi. 

ŞERİFOĞULLARI: “ATATÜRK, HARPUT MUSİKİSİNDEN HAYRANLIKLA BAHSETMİŞTİR”
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise konuşmasında, “Elazığ’ın musiki alanında çok önemli yeri var. Tespit edilen 200 eserimiz var. Müziğimizi dinleyip müptelası olamayan kimseyi tanımıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Elazığ’ı ziyaretinde Harput musikisinden hayranlıkla bahsetmiştir. Bu da bizim için guru vericidir.” şeklinde konuştu.
Programda konuşan CHP Milletvekili Gürsel Erol da ses sanatçısı Zeynep Halvasi’ye çiçek verdi ve konseri düzenleyenlere teşekkür etti. 

TÜRKOĞLU: “KENDİMİ EVİMDE GİBİ HİSSEDİYORUM”
Konserde Elazığ yöresine ait eserleri başarıyla seslendiren sanatçı Feryan Türkoğlu, “Ben aslen Ankaralıyım ama burada kendimi evimde gibi hissettim. İnşallah tekrar birlikte olmak dileğiyle.” Şeklinde konuştu. Türkoğlu’nun ifadeleri salondan büyük alkış aldı. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN