Hayırseverler Gayrimenkul ve Nakit Bağışında Bulundu

Türkiye Diyanet Vakfı'na vatandaşların gönüllü bağışları devam ediyor. Bu bağışlardan biri daha bugün Elazığ'da yapıldı. 

PAYLAŞ

Türkiye Diyanet Vakfı’na vatandaşların gönüllü bağışları devam ediyor. Bu bağışlardan biri daha bugün Elazığ’da yapıldı. 

Hayırsever vatandaş Yasemin Bay, gayrimenkulünü Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlarken, Sait Mahmut Özdoğan ise depremde yıkılan Beyzade Efendi Camii inşaatı için 30 Bin TL nakit yardımında bulundu.
Resmi işlemlerin ardından hayırseverleri kabul eden İl Müftümüz Selami Aydın hayırsever vatandaşlara Teşekkür Belgesi ve Plaketlerini takdim ederek, Kur’an-ı Kerim hediye etti.

TDV Elazığ Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Selami Aydın makamında ağırladığı Yasemin Bay ve Sait Mahmut Özdoğan’ın hayırlarının kabulü temennisinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın TDV aracılığı ile çok büyük hizmetler yürüttüğüne değinen Müftü Aydın, vatandaşlarımızın güven duyarak bağışladığı her türlü hayrı en faydalı şekilde değerlendirmek için gayret gösterdiklerini belirtti.
Müftü Aydın bağışlar sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Türkiye Diyanet Vakfı hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarını ihtiyaçları gözeterek en verimli şekilde din hizmetlerinde kullanarak vatandaşlarımızın istifadesine sunmaktadır. Dinimiz bizlere hayır işlerinde harcanan malın azalmadığını öğretmektedir. Rabbimizin Hadid Suresi'nde açıkça bildirdiği üzere; 'Kim Allah’a güzel bir borç verirse, Allah bunu fazlasıyla öder. Ayrıca ona pek değerli bir ödül de vardır.' Hayır işinde verilen de yapılan da ahiret için yatırımdır.  Biz Müslümanlar dinimizden öğrendiğimiz şekilde malımızı Allah yolunda iyilik için kullanmalıyız. Yasemin Hanım ve Sait Mahmut Özdoğan beyefendiye bağışları için çok teşekkür ediyorum. Rabbim hayırseverlerin sayısını arttırsın"

HABERİN İNGİLİZCE ÇEVİRİSİ (ENGLISH TRANSLATION OF THE NEWS)
Turkey Religious Foundation continues to voluntary donations of citizens. One of these donations was made in Elazig today. Philanthropy citizens Jasmine Bay, wtih Turkey Religious Foundation donating, Özdoğan Mahmoud Said Efendi Mosque destroyed in the earthquake were found in 30 Beyzade Thousand cash assistance for construction. Our Provincial Mufti Selami Aydin, who accepted the philanthropists after the official proceedings, presented a Certificate of Appreciation and Plaques to the charitable citizens and gave the Quran as a gift. Head of TDV Elazig Branch and Provincial Mufti Selami Aydın wished the auspices of Yasemin Bay and Sait Mahmut Özdoğan, whom he hosted in his office. Mentioning that the Presidency of Religious Affairs carries out great services through TDV, Mufti Aydin stated that they are making efforts to make the most beneficial use of all kinds of good that our citizens donated with confidence. Mufti Aydin made the following statements in his statement after the donations; "Religious Foundation of Turkey taking into consideration the needs of our citizens charitable donation offers the most efficient use of our citizens using the services of religion. Our religion teaches us that the cost of charity does not decrease. As our Lord clearly states in Surat Hadid; "Whoever lends a good loan to God, Allah will pay more. There is also a very valuable reward for him. ' What is given and done in charity is an investment for the hereafter. As we learn from our religion, we Muslims should use our property for good in the way of Allah. I would like to thank Ms. Yasemin and Sait Mahmut Özdoğan for their donations. May my Lord increase the number of benefactors "

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN