Hicret Mahallesi'ne yeni imar yolu

Eser, hizmet ve gönül belediyeciliği ilkesi ile Elazığ'ın gelecek on yıllarını planlayarak projeleri yatırıma dönüştürmeyi ve şehri emin adımlarla geleceğe taşımayı sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin doğu ve batı aksının trafik akışını rahatlatarak Protokol Yolu ile Hicret ve Aksaray Mahallelerini birbirine bağlayacak yeni imar yolu çalışmalarını yerinde inceledi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Elazığ Belediyesi, şehir içi trafiğinin daha rahat ve konforlu bir hale gelmesi için bir yandan mevcut yolların bakım ve onarımını gerçekleştirirken, bir yandan da alternatif güzergâhlar oluşturmaya devam ediyor.

YENİ İMAR YOLU, PROTOKOL YOLU İLE HİCRET VE AKSARAY MAHALLELERİNİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehir trafiğini rahatlatmak hedefiyle gerçekleştirilen asfalt ve yol genişletme çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ederken, şehrin doğu ve batı aksında yeni bağlantı yolu olarak hizmet verecek yeni imar yolu çalışmalarını da sürdürüyor. Bu kapsamda çalışmaları devam eden, Protokol Yolu ile Hicret ve Aksaray Mahallelerini birbirine bağlayacak yeni imar yolu 1500 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde olacak. Emniyet şeritleri ile birlikte 3 gidiş, 3 geliş olacak yeni imar yolu çalışmaları kapsamında 2024 yılı içerisinde alt temel malzeme serimi gerçekleştirilecek ve önümüzdeki yıl asfaltlama çalışmalarının ardından hizmete açılacak.

Hicret Mahallesi'ne yeni imar yolu

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, İNCELEMELERDE BULUNDU

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehre kazandırılacak olan yeni bağlantı yolu çalışmalarını yerinde inceledi. Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sabuncu ve Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan’ın da eşlik ettiği Başkan Şerifoğulları, yetkililerden bilgi aldı. Vatandaşların rahat ve konforlu seyahat etmeleri adına Elazığ Belediyesi olarak mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını dile getiren Başkan Şerifoğulları; “Şehrimize daha konforlu bir ulaşım olanağı sağlamak adına yol yapım, genişletme, bakım-onarım ve yenileme çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Elazığ Belediyesi olarak ilimizde alternatif güzergâhlar oluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda oluşan ya da oluşacak trafik yoğunluğunu hafifletmek, vatandaşlarımızın daha rahat seyahat etmelerine olanak sağlamak adına tamamlandıktan sonra hizmete açacağımız Hicret Mahallesi Yeni İmar Yolu çalışmalarında incelemelerde bulunduk. Çalışmalarımız, ekiplerimiz tarafından hızlı bir şekilde devam ediyor. Şehrimizin temel problemlerini göz önünde bulundurarak insanımızın ihtiyaçları ve beklentilerini karşılama doğrultusunda, aziz şehrimizin gelecek vizyonuna değer katan yatırımlarımızı hayata geçirmeye; hizmet, eser ve gönül belediyeciliği ile bu kutlu yolda emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz.” dedi.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR

Öte yandan Başkan Şerifoğulları, Hicret Mahallesi’nde vatandaşlarla da bir araya gelerek talepleri dinledi. Mahalle sakinleri, trafik akışını rahatlatacak ve bölgeye değer kazandıracak olan yeni bağlantı yolu için Başkan Şerifoğulları'na teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN