Hurda Araç Parçalarını Sanata Dönüştürüyor

Elazığ'da oto servis, bakım ve onarım işi yapan İş adamı Mehmet Güleç, eski ve arızalı arabaların yedek parçalarını sanata dönüştürüyor.

Hurda Araç Parçalarını Sanata Dönüştürüyor

Haber: Vedat Yetik

Elazığ'da oto servis, bakım ve onarım işi yapan İşadamı Mehmet Güleç, eski ve arızalı arabaların yedek parçalarını sanata dönüştürüyor. Güleç, iş yerinde zaman buldukça hurda araç parçalarıyla masa saati ve abajur yapıyor.

Yaptığı işten keyif aldığını belirten Mehmet Güleç, bu sanata yeni başladığı, ilerleyen süreçlerde farklı türlerde objeler üreteceğini söyledi. 

Elazığ'da 40 yıldır otomobil sektöründe hizmet verdiğini belirten 60 yaşındaki Mehmet Güleç, "Boş zamanlarımda faydalı işler yapmaya çalışıyorum. Zamanımı değerlendiriyorum. Bu çerçevede daha önce engelli çocuklarımız için özel tasarım akülü tekerli sandalye imal etmiştim. Şimdi de hurda otomobil parçalarıyla çeşitli objeler yapmaya başladım. Arabanın şanzıman parçası, rulman gibi parçalarla saat ve abajur yapıyorum. Arabaları söküp bakıyoruz. Elimize geçen parçaları değerlendiriyoruz. Bu işe yeni başladım. Bugüne kadar 7-8 tane masa saati yaptım.  Bunları görün arkadaşlarım çok beğendi.  Büyük ilgi gördü. Hepsini hediye ettim. Bu işi şuan amatörce yapıyorum. Ama ilerleyen dönemlerde profesyonelce yapmayı düşünüyorum." dedi. 

Yaptığı işin zor olmadığını belirten Güleç, "Bu iş benim için çok kolay. Önemli olan malzemeyi temin edebilmek. Malzemeyi temin edildikten sonra uygulama aşaması keyifli oluyor. Ortaya güzel bir eser çıkması beni mutlu ediyor." 

Hurda Araç Parçalarını Sanata Dönüştürüyor
Hurda Araç Parçalarını Sanata Dönüştürüyor
Hurda Araç Parçalarını Sanata Dönüştürüyor