İl Özel İdaresinden Yeni Jeotermal Kaynak Çalışmaları

Elazığ İl Özel İdaresi, Elazığ'ın jeotermal zenginliğini ortaya koymak ve termal turizmine zemin oluşturmak amacıyla etüt ve planlama çalışmalarını sürdürüyor.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ İl Özel İdaresi Elazığ’ın jeotermal zenginliğini ortaya koymak ve termal turizmine zemin oluşturmak amacıyla etüt ve planlama çalışmalarını sürdürüyor.
 
İl Özel İdaresi bu amaçla Cip Köyünde ve Karakoçan’da MTA ile birlikte gerçekleştirdiği jeotermal çalışmaların ardından yeni kaynak bulma ve bu alanda ilimizin potansiyelini ortaya koyma adına yeniden çalışmalara başladı.

Yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “İlimizde jeotermal varlığının ortaya çıkarılması ve yatırım imkânlarının belirlenmesi amacıyla Sivrice ilçesinde jeotermal suyu bulunma potansiyeli olan bölgelerde ön etüt çalışmalarına başlamış bulunmaktayız.  Etüt maliyetinin idaremizce karşılandığı çalışmada jeotermal kaynakların belirlenmesi adına gerekli olan jeofizik etüt çalışmaları MTA teknik elemanlarınca yürütülmektedir.

Belirlenen bölgelerde etüt çalışmalarının yapılabilmesi için gerekli olan ruhsatlar Maden İşleri Genel Müdürlüğünden alınmıştır.

Yapılan çalışmaların temel amacı ilimizin jeotermal kaynak potansiyelinin ortaya konulması ve ilimizin zengin turizm potansiyeline termal turizmini de ilave etmektir” dedi.
 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN