Işıkver, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'la telefonda görüştü

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla esnaflara kullandırılan kredi faiz oranlarının artması sonrası iş dünyası temsilcilerinin çağrı üzerine yoğun girişimlerde bulunan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, yaşanan sorunun çözümü için temaslarını sürdürüyor.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Konuyu TBMM gündemine taşıyarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Işıkver, sorunun çözümü için aynı gün Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’u da makamında ziyaret ederek taleplerini iletti.

IŞIKVER, TBMM’de Elazığ iş dünyası temsilcileriyle de bir araya gelerek istişare etti. 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, yapılan tüm bu girişimlerdin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile telefonla görüşerek, konu hakkındaki geniş kapsamlı talep raporunu iletti.

TALEP RAPORU HAZIRLANARAK YILMAZ’A TAKDİM EDİLDİ

MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER, iş dünyasının ivedi olarak çözüm beklediği sorunu son olarak rapor halinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a takdim ettiklerini ifade ederek şu bilgileri verdi: 

“Bilindiği üzere Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Halkbank tarafından kullandırılan esnaf kefalet kredi faizleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazine gelirlerinin artırılması hedefiyle yeniden düzenlenmiş ve bu gelişme üzerine ilimiz iş dünyası temsilcileri düzenlemenin esnaf üzerinde ciddi olumsuzluklar doğuracağını ifade ederek sorunun çözümü için bizlerden destek talep etmişlerdir.

* ERDEM CANTİMUR’U MAKAMINDA ZİYARET EDEREK SORUNUN ÇÖZÜMÜ HUSUSUNDA TEKNİK BOYUTLARI İLE İSTİŞARE ETTİK.

Aziz vatandaşlarımızın ve tüm  esnaflarımızın sesi olarak yapılan bu çağrı üzerine, sorunun bir an evvel çözümü hususunda çok önemli girişimler gerçekleştirdik. Gazi Meclisimizde Oda Başkanlarımızla yaptığımız istişare sonrasında, öncelikle Sayın Hazine ve Maliye Bakanımızın cevaplandırması talebimizle konuyu TBMM gündemine soru önergesi olarak taşıdık. Ardından Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Sayın Abdullah Erdem Cantimur’u makamında ziyaret ederek sorunun çözümü hususunda teknik boyutları ile istişare ettik.

CEVDET YILMAZ’A SÖZLÜ OLARAK İLETTİK

Yapılan bu girişimlerimizin ardından sorunu Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a sözlü olarak ileterek konunun hassasiyetini dile getirdik. Yaptığımız görüşme sonrası Esnaf Oda temsilcilerimizden alınan bilgiler ile hazırlamış olduğumuz talep raporumuzu da Sayın Cumhurbaşkanı Yardımımız Cevdet Yılmaz’a takdim ettik.

Raporumuzda, Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sebebiyle 6 il kapsam dışı kabul edilirken iki deprem yaşamış ve hasarları henüz tam anlamıyla atlatamamış Elazığ ilimizin de kapsam dışına alınan 7. il kabul edilmesi hususundaki taleplerimizi dile getirdik.

İş dünyamızın talebi üzerine sorunun çözümü için çok boyutlu girişimlerimiz olmuştur. Beklentimiz tüm bu girişimler neticesinde sorunun en kıssa süre içerisinde çözüm bulmasıdır. 

Aziz vatandaşlarımızın ve tüm esnaflarımızın sesi olmaya devam edeceğimizi belirtir, tüm kamuoyuna en derin saygılarımı arz ederim” ifadelerinde bulundu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN