Işıkver: Hemşerilerimizin her zaman sesi olmaya devam edeceğiz

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, kredi faiz oranlarının artmasına iş dünyası temsilcilerinin Milletvekillerine yaptığı çağrı üzerine değerlendirmede bulunarak 'Elazığ esnafımıza omuz vermek ve yanlarında olmak adına konuyu TBMM ve Bakanlıklar düzeyinde çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız' dedi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Halk Bankası’nın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığı ile esnaflara kullandırdığı kredi faiz oranlarının artmasına iş dünyası temsilcilerinin Milletvekillerine yaptığı çağrı üzerine değerlendirmede bulundu.

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, esnafların sesi olacaklarına devam edeceklerini dile getirerek; “Aziz hemşerilerimizin ve tüm esnaf kardeşlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de sesi olmaya devam edeceğiz. Yaşanan mağduriyetin farkında olduğumuzu ve mağduriyetin giderilmesi adına Ak Parti Elazığ Milletvekillerinin ilgili Bakanlıklarla alacağı randevulara ve yapacakları girişimlere seve seve katkıda bulunacağımı ifade etmek isterim. Bu yolla sonuç alınamaması halinde 24 Ocak Elazığ depreminin yaralarını henüz tam manasıyla saramamış olan Elazığ esnafımıza omuz vermek ve yanlarında olmak adına konuyu TBMM ve Bakanlıklar düzeyinde çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapacağımızı ve mağdur esnafımız için göstereceğimiz gayretin asli görevimiz olduğunu beyan ederim.” dedi.

“AK PARTİLİ SAYIN MİLLETVEKİLLERİNİN GİRİŞİMDE BULUNMASINI BEKLİYORUZ”

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile kullandırılan kredilerdeki faiz güncellemesi sonrasında iş dünyası temsilcilerinin çağrılarını haklı bulduğunu ifade etti.

Işıkver değerlendirmesinde; “Türkiye'de esnafların ticari çalışmalarına destek olunması amacıyla, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Halkbank tarafından kullandırılan esnaf kefalet kredi faizleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazine gelirlerinin artırılması hedefiyle yeniden düzenlenmiştir. Yeni faiz oranlarının hali hazırda kredi kullanmış mevcut esnaf kredisine de yansıtıldığını görmekteyiz. Yüzde 7.5’ten kredi çeken bir esnafın yeni düzenlemeyle borcunu yüzde 17 faiz oranıyla ödemiş olacaktır. Düzenlemeyle ilgili olarak oda başkanlarımız şahsıma konu ile ilgili ulaşmamış olmalarına rağmen yazılı ve görsel medya üzerinden video paylaşarak zor bir süreçten geçtiklerini ifade etmelerini ve sorunun çözümü için biz Milletvekillerine yapmış oldukları çağrıyı görev addettiğimizi değerli kamuoyuna ifade etmek isterim. Bir esnaf çocuğu olan ve iş dünyasının içinden gelen bir kardeşiniz olarak açık yüreklilikle ifade etmeliyim ki, hem tüm esnaf kardeşlerimizin hem de aziz hemşehrilerimizin TBMM başta olmak üzere her alanda gür sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

“AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ SESSİZ KALIR İSE GEREKLİ TÜM GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ”

Milletvekili Işıkver; “Esnafımızın mağdur olmasına neden olan hiçbir uygulamaya seyirci kalamayız. Bu doğrultuda kıymetli hemşehrilerimin mağduriyetlerini gidermek adına yapmayı planladığımız çalışmalarda Ak Partili Sayın Milletvekillerimizin alacağı randevulara ve yapacakları girişimlere seve seve katkı sağlayacağız. Ancak Ak Parti Milletvekillerimiz sessiz kalırlar ise gerek soru önergesi vererek gerek TBMM gündemine taşıyarak gerekse ilgili Bakanlıklarla görüşmeler gerçekleştirerek konunun takipçisi olacağımızı belirtir, en derin saygılarımı sunarım” ifadelerinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN