İYİ Parti'den 6. Bölge Tepkisi

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, Elazığ'ın 6. bölge teşvik kapsamından çıkarılmasına tepki gösterdi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, Elazığ'ın 6. bölge teşvik kapsamından çıkarılmasına tepki gösterdi.

Başkan Or, yaptığı açıklamada, küresel ekonomik kriz, deprem ve pandemi nedeniyle Elazığ'da çok sayıda esnafın iflas ettiğini, işsiz sayısının arttığını söyledi. 

Bu süreçte Elazığ'ın teşvik sisteminde 6. bölgeden çıkarılarak alt statüye çekilmesinin kabul edilecek bir uygulama olmadığını söyleyen Or, "Elazığ ili 26 ekim 2016 yılında 6. Bölge teşvik kapsamına alındı. 4 Yıl süren bu uygulama ne yazık ki 01 ocak 2021 tarihinde sona erecektir. bu nedenle Elazığ ili 6.bölge kapsamından çıkartılarak 4.bölge kapsamına girecektir. 4. Bölge kapsamına girmesi sonucunda da, ilimizde devam eden yatırım, teşvik sistemi yarım kalacaktır. esnafımız için istihdam ve ithalat bağımlılığını azaltacaktır ve bölgesel yatırımların azalmasını sağlamaktır. buda sektörlerin stratejik açıdan hayati önem taşımaktadır. 
Biz İYİ Parti Elazığ il başkanlığı olarak bu durumu ilimiz ve vatandaşlarımızın menfaat ve çıkarları açısından kabullenemeyiz.Elazığımızda küresel krizin etkilerinin devamlı artarak hayatımıza yansımasına ilaveten, 24 Ocak depreminin halkımız üzerindeki baskısı ve ortaya çıkan Covit-19 virüsü ile sorunlarımıza her gün yeni sıkıntılar yüklemektedir.
Elazığ‘da,  işsizlik oranı %30’larda iken, her gün yeni bir esnafımız iflas edip, kepenk kapatmaktadır. Bu teşvik statüsünün bir alt statüye çekilmesi kabul edilecek bir uygulama değildir.
Bu talihsiz kararın ivedilikle yeniden gözden geçirilmesi ve yasal olarak hakkımız olan süre uzatılmasının sağlanması konusunda gerekli adımları atacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. 
Bütün bu olumsuz gelişmeler üzerine ilimiz sivil toplum kuruluşları ile ortak bir çalışma yapma kararı aldık.
Özellikle ilimiz hakkında, olumsuz tepki çeken, Giresun ilindeki zarar görenlere tanınan hibe niteliğindeki yardımın, ilimiz depremzedeleri ve halen konteynırlarda yaşayan halkımıza ve esnaflarımıza tanınmadığı da bir gerçektir. İYİ Parti  il başkanlığı olarak bizler üzerimize düşen, her türlü sorumluluğu yerine getireceğimize ve bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımıza, Elazığ kamuoyu önünde söz veriyoruz. İYİ parti olarak amacımız siyaset yapmak değil ilimize hizmet etmektir." ifadelerine yer verdi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN