Kanyonların Turizme Kazandırılması Çalışmaları Devam Ediyor

Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarının turizme kazandırılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ'ın Baskil ilçesi sınırlarında Karakaya ile Keban Barajı’nın  bağlantı kolu olan bölgede yakın zamanda keşfedilen, en az 9 milyon yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarının turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor. 

Saklı güzellikleriyle doğa tutkunlarını cezbeden kanyonlarının turizme kazandırılması adına bölgede çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirten Fırat Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği Başkanı Aygün Çam, “İlimiz eski valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın geçen yıl içindeki keşfi ile Baskil ilçemiz sınırlarında bulunan Karaleylek ve Saklıkapı Kanyonları gerek ulusal gerek ise yerel medyamızın desteğiyle uluslararası düzeyde büyük bir tanınırlık ve görsellik kazanmıştır. 

Bölgede başlatılan tescil ve iskele yapımıyla birlikte Türkiye’nin farklı bölgelerinden kanyonlara düzenlenen  günü birlik turlarla macera tutkunları ve doğa severler de bu saklı güzellikleri keşfediyorlar. Bu güzel gelişmeler ilçe halkımızı umutlandırırken uluslarasın ekonomiye, turizm ve tanıtım yolu ile büyük katma değer katacağı kanyonlarımız açısından büyük önem arz etmektedir. 

Özellikle Fırat kalkınma ajansı tarafından desteklenen “ Fırat Turu “ projesi kapsamında, ünlü sosyal medya fenomenleri ile birlikte çok iyi bir tanınırlık kazandırdık. Bunun dışında iskele çalışmalarında sona yaklaşıldı.  Hem Malatya hem de Elâzığ merkezden kanyonlarımıza ulaşımın daha kolay sağlanabilmesi açısından, 64 adet yeni tabelamızda yeniden konumlandırıldı.  Davetimiz üzerine önümüzdeki hafta içerisinde de ulusal bazda çalışma yapan kısa film ekibi de kısa film için kanyonlarımızda çekime başlayacaklardır. Bu hafta içinde ulusal basın mensuplarımızla ile birlikte  kanyonlarımızı ziyaret edip Karaleylek yavrularını görüntülemeyi başardık. Son yapılan haberler ulusal basında geniş yer buldu. Bu doğa harikasını merak eden vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla karayoluyla Baskil ilçemizden itibaren konumlandırılan tabelalarımızı takip ederek doğa gezisi gerçekleştirebilirler. Doğa tutkunlarını, fotoğraf tutkunlarını kanyonlarımıza davet ediyorum. Hiç şüphesiz bu bölge ve yukarı Fırat havzası dünya üzerinde turizmin yeni göz bebeği olacaktır. Son  sürat devam eden çalışmalardan dolayı Elazığ valimiz Sayın Erkaya Yırık,  Baskil kaymakamımız Oğuz Cem Murat, ve Fırat Kalkınma Ajansı genel sekreteri  Abdulvahap  Yoğunlu’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum  ” diye konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN