Karahan, yayladaki üreticileri ziyaret etti

Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, Erzurum ve Muş yaylalarında küçükbaş hayvancılıkla uğraşan Elazığlı üreticileri ziyaret etti. 

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Kış aylarında hayvanlarını ahır ve ağıllarda kuru ot, arpa, saman ile besleyen küçükbaş hayvan üreticileri, yaz mevsiminde hayvanlarını yayla ve meralara çıkarıyor. 

Elazığ'da küçükbaş hayvan üreticiliği yapan besiciler, her yıl olduğu gibi bu yıl da hayvanlarını Erzurum ve Muş yaylaları ve meralarında götürdü. Yaz boyunca mera ve yaylalarda kalan üreticiler, hayvanlarıyla ilgileniyor, süt ve peynir üretimi gerçekleştiriyor. 

Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, beraberinde Erzurum ve Muş İl Tarım ve Orman Müdürleri Osman Akar, Mehmet Aydın, Elazığ ve Muş İlleri Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik başkanları ve ilgili paydaşlarla birlikte yaylalara giderek üreticileri ziyaret ettiler. 

Karahan ve beraberindeki heyet, yaylalarda yerinde incelemeler yaptıktan sonra sektörle ilgili istişarelerde bulundular. 

Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, ziyaretin verimli geçtiğini belirterek, göçer sorunlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını kaydetti. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN