Keban Derneği Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Elazığ'da yeni kurulan Keban Derneği'nin Olağan Genel Kurulu yapıldı. 

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

HABER: VEDAT YETİK

Elazığ'da yeni kurulan Keban Derneği'nin Olağan Genel Kurulu yapıldı. 

Kültür Park Mamüratül Aziz Salonunda gerçekleşen Genel Kurul, açılış ve yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Genel Kurul, yönetim kurulu raporunun okunması, tüzük değişikliği ve diğer önerilerin görüşülmesi ile devam etti. 

Yönetim ve denetim kurullarının seçilmesi ile genel kurul son buldu. 

DERNEK BAŞKANLIĞINA AYHAN ŞİMŞEK SEÇİLDİ
Tek liste ile gidilen kurulda Ayhan Şimşek Dernek Başkanlığına seçildi.
Başkan Ayhan Şimşek, genel kurulda yaptığı konuşmada, “Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri Keban. Doğal güzellikleri ve doğal kaynakları ile göz kamaştıran bir ilçe. Günümüzde her ne kadar eski görkemli günlerinden uzak olsa da, sivili toplumun gücüyle, yani sizlerle ve Keban halkıyla beraber Keban için, Keban halkı için çalışmak üzere bu dernekte görev almış bulunuyoruz. Bize göre Keban, sadece doğduğumuz yer değil; aynı zamanda doyduğumuz yer olmalı. Keban madenleri ile yeniden gündem olmalı. Keban tarımsal ve hayvansal gıda üretimiyle Türkiye’nin gündemine taşınmalı. Keban, baraj gölüyle,  mağaralarıyla, kanyonlarıyla, şelaleleriyle, endemik bitkileriyle gündem olmalı. Bizler Keban’ın inanılmaz ticari bir potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz. Kısaca bu potansiyele göz atalım. Nedir potansiyelimiz? Ülkede iç sularda en fazla alabalık üretimini Keban yapıyor. Ama ve maalesef çok az insan Keban kaynaklı alabalık yediğinin farkında. Tarihin en verimli maden ocakları yüzyıllar boyunca burada işletildi ve burası madencilikle ün yaptı. Her dağı, her taşı maden barındıran ve tarih boyunca bu durumun bilindiği bir bölgeden bahsediyoruz. Günümüzde unutulsa da bu madenler yeniden hayat geçirilmeli ve ilçeye kazandırılmalı.Dünyanın en eski yerleşimlerinden birini içinde barındıran Karaleylek ve Saklıkapı kanyonu hemen ilçemizin sınırında yer alıyor. Bu alanlar acilen verimli olarak turizme kazandırılmalı. Evet, daha sayamayacağımız onlarca unsur var. Kısaca inanılmaz bir potansiyel Keban’da mevcut ama biz tarihte kullanılan bu potansiyeli, maalesef günümüzde kullanamıyoruz.  İşte Keban Derneği olarak bizler bu yolda mücadele vermeli, gerekli kamuoyunu oluşturarak daha müreffeh, göç vermeyen aksine göç alan bir Keban inşa etmeliyiz. Bu yolculukta sizlerden ricamız bizlere destek olmanız, yanımızda durmanız ve bizlerle beraber yürümenizdir. Dernek olarak tüm düşüncelerinize açık olduğumuzu belirtmek isterim. Gelin konuşalım. Yeni fikirler ortaya çıkaralım ve uzlaştığımız düşünceler için mücadele verelim. Ama bu mücadeleyi birlikte verelim. Birlik içinde Keban’a her bir Kebanlının katkısını bekliyorum." dedi.

KEBAN DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ŞU ÜYELERDEN OLUŞTU: 

YÖNETİM KURULU ASİL: AYHAN ŞİMŞEK, İBRAHİM BAHŞİ, BAYRAM TUNCEL, ARİF ÇAKMAK, ZİYADDİN SEÇKİN, DİREN ERCAN, YILMAZ YILDIZ.

YÖNETİM KURULU YEDEK: AYDIN TORGUT, CANAN GEDİK AY, MURAT DENİZ, MEHMET AK, BAYRAM SEVİM, AHMET MURAT, HAKKI GÖK.

DENETİM KURULU ASİL ÜYELER: AHMET AYDIN, YUNUS EMRE YÜKSEL, M. SAİT AYDEMİR, PİRHASAN DOĞAN, HANDAN YILMAZ, 

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER: ÜMİT YÜKSEL, FULYA BAYİR, ERMAN YILMAZ, HALİM DOĞAN, MEHMET ALİ BAYSAL.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN