Keleş: Etnografya Müzesi yılsonunda faaliyete geçecek

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Elazığ Arkeoloji Ve Etnografya Müzesinin taşınacağı Harput Mekteb-İ İdad-İ Binası'nda incelemede bulundu. Erol Keleş tarihi binanın yılsonuna Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi olarak faaliyete geçmesini planladıklarını söyledi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ilk kez kanal 23’e katıldığı programda Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi’nin  tarihi Harput Mekteb-İ İdad-İ Binası’na taşınacağını duyurmuştu.

Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi 2016 yılında İl Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan saldırıda ve 2020 depreminde hasar almıştı.

Keleş: Etnografya Müzesi yılsonunda faaliyete geçecek

Erol Keleş’in açıklamalarının ardından kısa süre içinde Harput Mekteb-İ İdad-İ Binası’nın etnografya müzesine dönüştürülmesi için çalışmalara başlanmıştı. Keleş, “Biliyorsunuz Arkeoloji Ve Etnografya müzemiz 2016 yılında emniyete yapılan terör saldırısı sonucu hasar görmüştü. Güçlendirme işlemi başlamışken 2020 yılında bir deprem yaşadık. Depremden sonrada Arkeoloji Ve Etnografya müzemiz ağır hasar gördüğü için kullanılamaz durumdaydı. Normalde 2016 yılından itibaren Arkeoloji Ve Etnografya müzemiz kapalıydı. Tekrardan müze yapılması konusunda ciddi sıkıntılarımız olmuştu. O dönemde gelip burayı görmüştük ve buranın Arkeoloji Ve Etnografya müzesi olarak kullanılması için Kültür Bakanlığımıza bir dosya sunmuştuk” dedi.

Keleş: Etnografya Müzesi yılsonunda faaliyete geçecek

Tarihi binada yapılan çalışmaları inceleyen Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Harput Mekteb-İ İdad-İ Binası’nın yıl sonuna kadar tamamlanarak Müzesi’nin yeni yerine taşınmasını planladıklarını ifade ederken, “Belediyemiz tarafından ihalesi yapılarak şuanda etrafı kapatıldı duvarlar örüldü. Bu arada bakanlıktan devamlı yetkililer gelip burayı değerlendiriyorlar. İnşallah bu tarihi binamızı bu yıl sonuna Arkeoloji Ve Etnografya müzemiz olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. 4 aylık bir süre içerisinde iç işçiliği hem de dışarıdaki peyzaj çalışmaları aynı zamanda biraz önce söylediğim giriş kısmının duvarlarının örülmesi, ışıklandırılması ve kamera sistemi bulunması gibi süreçler var. Bunları tamamladığımız zaman inşallah Harput’un girişinde bu alanı müze olarak şehrimize kazandırmış olacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN