Keleş: Gezin atık su arıtma tesisi için ödenek sağlandı

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Hazar Gölü'nün doğu yakasında bulunan 'Gezin Atık su Arıtma Tesisi' için ödenek sağlandığını duyurdu.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Hazar Gölü’nün batı yakasında bulunan Sivrice Atık Su Arıtma Tesisi’nden sonra şimdi de Hazar Gölü’nün doğu yakasında bulunan “Gezin Atıksu Arıtma Tesisi” için ödenek sağlandığını açıkladı.

Hazar Gölü’nün batı yakasında bulunan “Sivrice Atık su Arıtma Tesisi”nin rehabilitasyon çalışmaları devam ederken Ağustos ayında hizmet vermeye başlayacak.

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlanan 8 milyon TL hibe desteğiyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Elazığ ziyareti sırasında gündeme alınan Hazar Gölü’nün doğu yakasında yer alan “Gezin Atık su Arıtma Tesisi”nin rehabilitasyonu gerçekleştirilecek ve kısa sürede faaliyete geçecek.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Keleş; “Gezin Atık su Arıtma Tesisi’nin rehabilitasyonu için sağlanan bu hibe, çevreye duyarlılığımızın bir göstergesidir. Bakanlığımızın desteğiyle, bölgedeki çevresel problemleri çözme yolunda önemli bir adım atıyoruz. Gezin belde belediyesiyken 2012 yılında yapımı tamamlanan ve 1000 m³/gün kapasiteyle hizmet veren tesis, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlanacak 8 milyon TL’lik hibe desteğiyle yenilenecek. Bu yenileme çalışmaları sayesinde tesisin kapasitesi ve etkinliği artırılacak, böylece Hazar Gölü’nün doğu yakasındaki su kalitesini koruma yolunda önemli bir ilerleme kaydedilecek. Rehabilitasyon çalışmaları kapsamında pompaj sistemleri, biriktirme havuzlarının bakımları, elektrik sistemlerinin yenilenmesi ve otomasyon sistemi kurulumu gibi birçok önemli yenilik yapılacak. Bu sayede tesisin çevreye olan katkısı maksimum seviyeye çıkarılacak. Yenilenen Gezin Atık su Arıtma Tesisi ile sadece Gezin Köyü değil, Hazar Gölü çevresindeki Plajköy ve Kızıltepe Köylerinin de atıkları arıtılacak, bu sayede bölgedeki su kalitesi korunacak. Bu önemli projelerle; Hazar Gölü’nün her iki yakası da modern atık su arıtma tesisleriyle donatılarak, doğamızı koruma ve temiz bir çevre sağlama yolunda büyük bir adım atılacak. “Gezin Atık su Arıtma Tesisi’nin yenilenmesi, bölgemiz için büyük bir kazançtır. Çevreye duyarlı bu projeyle Hazar Gölü’nün temizliğini koruyarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakacağız.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Aziz şehrimize hayırlı uğurlu olsun,” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN