Konutlar ne zaman bitecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ ve Malatya'da depremzedeler için yapılacak konutlara ilişkin açıklamada bulundu. 

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ ve Malatya'da depremzedeler için yapılacak konutlara ilişkin açıklamada bulundu. 

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, depremde Elazığ ve Malatya'da 41 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Depremde ayrıca binlerce bina hasar görerek kullanılmaz hale gelmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, depremde ağır hasar gören ve yıkım kararı alınan konut sahiplerine kentsel dönüşümle yeni konutlar yapma kararı aldı. Buna ilişkin yürütülen çalışmalar sonucunda Elazığ’da 20.417, Malatya’da ise 4.448 konut yapım çalışmalarına başlandı.

KONUTLAR NE ZAMAN BİTECEK?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Elazığ depreminden sonra vatandaşların yaralarını sarmak için başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirterek, konutların yapım tarihine ilişkin bilgi verdi.

Bakan Kurum, açıklamasında, "Elazığ depreminden sonra vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için başlattığımız çalışmaları koronavirüs tedbirlerini alarak sürdürüyoruz. Söz verdiğimiz üzere 2020 yılı bitmeden Elazığ’da 20.417, Malatya’da 4.448 konutu bitirip vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturacağız." ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN