Kurban Allah'a Teslim Olmaktır

Elazığ'da Kurban Bayramı heyecanı bayram namazıyla birlikte başladı. 

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ’da Kurban Bayramı heyecanı bayram namazıyla birlikte başladı. 

Ülke genelinde olduğu gibi sabahın erken saatlerinde Elazığ’daki camileri dolduran vatandaşlar koronavirüs tedbirlerine uyarak birlikte namaz kılıp okunan dualara gönülden 'amin' dedi. 

Her bayram namazında dolup taşan İzzetpaşa Camii’nde restorasyon çalışmaları devam ettiği için caminin avlusunda kısıtlı cemaatle namaz kılınırken, il protokolü ise bayram namazını Ataşehir Mahallesi’ndeki Mevlana Camii’nde eda etti.

MÜFTÜ AYDIN: “Koronavirüs tedbirlerini ve teşrik tekbirlerini unutmayalım”
Vaazında bayramların ve kurban ibadetinin önemine değinen İl Müftüsü Selami Aydın, birlik ve beraberliğin altını çizdi.
Müftü Aydın; “Kurban insanlık tarihi boyunca hep uygulanmış, bütün dinlerde var olan bir ibadettir. Kurban, boyun eğmedir. Kurban Allah’a teslim olmaktır. Kurban İbrahim Aleyhisselam gibi sözünde sadık kalmaktır. Kurban Hacer annemiz gibi sabredip teslim olmaktır. Kurban İsmail Aleyhisselam gibi Allah’ın buyruğuna teslim olmaktır. Kurban Bayramımız şehrimize, ülkemize ve İslam Alemine hayırlar getirsin. Tüm kardeşlerimizin bayramı mübarek olsun. Bayram ziyaretlerinde ve kurban kesimlerinde koronavirüs tedbirlerine uymayı ve teşrik tekbirlerini unutmayalım” dedi. 
Vaazın ardından Müftü Aydın mesafeye riayet ederek saf tutan vatandaşlara bayram namazı kıldırdıktan sonra tekbirler eşliğinde mimbere çıkarak hutbe irad etti.

Bayram namazı okunan salavatı şerifler ve edilen duaların ardından sona erdi.

VALİ YIRIK: “Sosyal Mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyulduğu bir bayram olsun”
Namaz sonrası vatandaşların bayramını tebrik eden Vali Erkaya Yırık salgının devam ettiğini belirterek; “Salgının artmaması içinde kurallara dikkat göstermemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı vesilesi ile bu kurallara yüzde yüz uymuş durumda. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kurban Bayramının birinci günü. Bayramlar bizim milli birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, elinde var olanın dar olanı anladığı önemli günlerimiz. İnsanlarımızın kadim geleneği dolayısıyla kucaklaştığı akrabalık zincirlerinin pekiştiği güzel günlerdir. Elazığımız da sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına üst düzey uyulduğu bir bayram olsun” dedi.

İmam-ı Azam Camii'nde bayram namazına katılan Vali Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan vatandaşlarla gönül selamı ile bayramlaştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN