Memur-Sen Hükümetten Taleplerini Açıkladı

Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem anından itibaren kendi sıkıntılarını bir kenara bırakıp depremzedelere yardım etmek için gece gündüz çabalayan kamu görevlilerini memnun edecek düzenlemeler yapılmasını istedi. 

Memur-Sen Hükümetten Taleplerini Açıkladı

Bahşi, düzenlediği basın toplantısında, hükümete kamu çalışanları için taleplerini iletti. 

Bahşi yaptığı açıklamada, "Elazığ bir memur şehridir. İlimiz ekonomisinin en büyük paydaşlarından birini de kamu çalışanları ve emekliler oluşturmaktadır. Devletimiz, hükümetimiz deprem yaralarını sarmak için büyük bir mücadele vermektedir.  Yapılan bütün olumlu çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Ancak şu ana kadar kamu çalışanlarını ve emeklileri ilgilendiren hiçbir konunun gündeme gelmemiş olmasını da kaygıyla izliyoruz. Tespitlerimize göre şu ana kadar ilimizde kamu çalışanlarının yüzde 10'a yakın bir kısmı tayin talebinde bulunmuştur. Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte bu oranın artarak devam edeceğini üzülerek tahmin etmekteyiz. Memur-Sen olarak, ilimizin nitelikli göç vermesinden büyük bir endişe duymaktayız. Bunun önlemini hiç vakit kaybetmeden derhal almalıyız. Zira yarın çok geç olacaktır." şeklinde konuştu.

TALEPLER
Bahşi, taleplerini şöyle sıraladı:
* Deprem bölgesinde ikamet eden memur ve emeklilere, Elazığ'da ikametlerini devam ettirmek şartıyla 2020 ve 2021 yılları için yılda bir defa bir maaş tutarında ikramiye verilmeli veya iki yıl boyunca maaşlarından vergi kesintisi yapılmamalıdır.
* Doğalgaz, Elektrik ve Su faturalarında erteleme değil, %50 indirim veya 2 aylığına muafiyet talep ediyoruz. 
* İl dışında olup, Elâzığ'a tayinle gelmek isteyen memurlara pozitif ayrımcılık yapılarak Elâzığ'a tayinlerinin yapılmasının önü açılmalıdır. 
* Kamu çalışanları için Elazığ merkez 'zorunlu hizmet' bölgesi kapsamına alınmalıdır. 
* Deprem tarihinde Elazığ'da ikamet edip de  LGS ve YKS gibi merkezi sınavlara girecek olan öğrencilere ek puan veya deprem kontenjanı gibi imkânlar sağlanmalıdır.
*Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleyici kurslarla telafi eğitimleri ve yardımcı kaynaklarla öğrencilerimizin geri kaldıkları eğitimlerini telafi edecek çalışmalar yapılmalıdır.
* Elazığ'da merkezi sınavlara girecek öğrencilerden sınav ücreti alınmamalıdır. 
* Memur ve emeklilere faizsiz ihtiyaç kredisi imkânı sağlanmalıdır.
* Bir ev ya hasarlıdır ya da hasarsızdır. Kimse orta hasarlı diye rapor verilen bir evde oturmak istemez. İlimiz kamuoyunu yakından ilgilendiren orta hasar kavramının kaldırılarak evleri bu kategorideki vatandaşlarımızın da ağır hasarlı binalara tanınan haklardan faydalanması sağlanmalıdır. Bu durum kamu binaları için de geçerlidir. Miadını doldurmuş, orta hasar raporu verilmiş ve güçlendirme yapılması planlanan binaların yıkılıp yerine yenilerinin inşa edilmesi gerekmektedir. 
*Depremde hasar gören Öğretmenevi ve PTT Başmüdürlük binası gibi yapılar müzeye dönüştürülmeli, yeni hizmet binaları ve Elazığ’ımıza modern bir Öğretmenevi yapılmalıdır. Burada çalışan personeller mağdur edilmemelidir."