MHP Elazığ Milletvekili Işıkver Maden'in peşini bırakmıyor

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ'ın Maden ilçesinde yaşanan ciddi çevre ve yerleşim sorunlarına dikkat çekerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye yönelik yazılı bir soru önergesi verdi. 10 Haziran 2024 tarihinde verilen önergede, Işıkver, bölgedeki afet ve çevre risklerine yönelik alınan tedbirleri ve vatandaşların mağduriyetini gündeme getirdi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

HEYELAN VE ÇEVRE RİSKLERİ KONUSUNDA ALINAN TEDBİRLER SORGULANDI

Milletvekili Işıkver, 19 Haziran 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı kararıyla riskli alan olarak kabul edilen Camikebir Mahallesi sınırlarındaki heyelan tehlikesine dikkat çekti. Işıkver, 2019 yılında tespit edilen bu riskin bertaraf edilmesi adına hangi önlemlerin alındığını sordu.

ÖZEL FİRMANIN FAALİYETLERİNE YAPTIRIM TALEBİ

Milletvekili Işıkver, 2008 yılında faaliyetlerine başlayan özel bir firmanın keyfi tutumu sonucu ortaya çıkan toprak kayması riskinin, bölgedeki tarihi eserler ve kamu binaları üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yaptı. Işıkver, ciddi ekonomik zararlar yaratabilecek olan bu durumun ortadan kaldırılması için Bakanlığın herhangi bir yaptırım uygulamayı planlayıp planlamadığını sordu.

VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETİ GÜNDEMDE

Özellikle, firmanın hafriyatını dökmesi sonucunda riskli alan olarak kabul edilen bölgede 500’den fazla ev ve iş yerinin tahliye edilmesine dikkat çeken Işıkver, bu durumun mağdurlarının sağlıklı ve güvenli konut ve iş yerlerine kavuşup kavuşmayacaklarının belirsizliğini koruduğunu ifade etti. Bu yerleşimlerin ne zaman yapılacağının halen netleşmemiş olmasının vatandaşlarda stres ve mağduriyet yarattığını belirtti.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN