Milletvekili Demirbağ: Kralı Gelse Alamaz

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirdağ, Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık'ın sunduğu Gündem Programında Elazığ ve Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Haber: Vedat Yetik

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirdağ, Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık'ın sunduğu Gündem Programında Elazığ ve Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milletvekili Demirbağ, yaptığı açıklamada, Elazığ'ın ve Elazığ halkının sorunlarıyla yakından ilgilendiğini, asli görevlerinin bu olduğunu kaydetti.

Her milletvekilinin bir yapısı ve tarzı olduğunu ifade eden Demirbağ, "Benim de bir tarzım var. Vatandaş beni arıyor. Vatandaşı dinlerim. Notumu alırım. Onun işini takip ederim. Vatandaş bizi seçiyorsa biz de insanların derdiyle dertlenmek zorundayız." diye konuştu.

"BÜROKRATLAR BENİM KADAR DERTLENMİŞ OLSALARDI..."
Program sunucusu Zeki Akbıyık, "Bürokratlar da sizin kadar dertleniyor mu?" sorusunu Demirbağ'a yöneltti.
Soruya sert bir eleştiri yaparak cevap veren Milletvekili Demirbağ; "Ankara'daki ve yereldeki bürokratlara gönderme yapacağız ama Zülfü Demirbağ'ın çeyreği kadar dertlenmiş olsalardı, Türkiye'de vatandaş memnuniyeti yüzde 80'e çıkar. Herkesi memnun edemezsiniz ama yüzde 70-80'lere çıkar. Biz eğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çeyreği kadar bir performans gösterseydik, insanlık görevimizi yerine getirseydik inanın ki hiç propagandaya gerek kalmazdı. Teşkilata da gerek kalmazdı. Hiç bir şeye gerek kalmazdı. Ama bakıyorsunuz ki halledilecek bir konuda bürokrasi ayak sürtüyor. Bürokrasinin bir tek şeyi var; sıkıştığı yerde imza mesuliyetinden kaçmak için bol bol kanun teklifi hazırlıyorlar, gönderiyorlar. Biz de adamları kurtarmak için, rahat hareket etsinler diye kanun çıkarıyoruz. Arkadaş biraz elinizi taşın altına koyun." ifadelerine yer verdi.

HATA SİZİN DEĞİL Mİ?
"Öz eleştiri yapacak olsanız, sizin hatanız değil mi? Çalışkan bürokrat getirseniz..." şeklindeki soruya da yanıt veren Demirbağ: "Nereden getirelim? Diyelim ki birkaç sivil toplum örgütü geldi dediki ki 'şu ismi bir yere getirelim. Çok iyi biri, kılık kıyafeti yerinde.' Biz de millevekili olarak gidiyoruz 'bu gelirse  güzel hizmet eder' diyoruz. Adamı yapıyorsunuz ama Allah rahmet etsin. Hiç bir halta yaramıyor. Ben ne yapayım buna? Deniliyor ki liyakata göre getirilmiyor. Hangi liyakat? Liyakatin kriteri yok. Kişiden kişiye değişiyor. Liyakat önemlidir ama hangi kritere göre.  Birilerinin tavsiyesi olacak. Devlet kurumunda bir memuru liyakate göre seçemiyorsunuz. Hiç kimse keramet sahibi, öngörü sahibi olamaz. Sen geliyorsun 'bu çok layık' diyorsun. Bir başkası geliyor 'bu daha layık' diyor. Liyakat kriteri yok. Hangi kritere göre liyakati değerlendireceksiniz? Siyasette ve bürokraside arkadaş, dost, akraba tavsiyesiyle vesile olup da pişman olduğum çok oldu bemim."  ifadelerini kullandı.

KRALI GELSE ALAMAZ!
Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, programda kamu personeli alımındaki yöntemi de gündeme getirdi.

İl Özel İdaresine yapılan işçi alımlarını hatırlatan Akbıyık, "Özel idareye personel alındı. Bu alım bir sistemle, kurayla alınsa siz de rahat edersiniz, özel idare sekreteri de rahat eder, vali de rahat eder. Hak hukuk geçmez." yorumunu yaptı.

Milletvekili Demirbağ, personel alımındaki sisteme ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: "Sistem şu; il genel meclis üyelerinin çocukları, yakınları alınmış. O da bir sistem. Onun takdiri millette. Alınıyor bir şekilde. Benim verdiğim bir tane isim alınmış değil. Daha önce isim vermiştik ama bir baktık alım yapılmış. Israrcı olmadım. Şimdi üniversiteye personel alınacak. Üniversitede hak, hukukla mı alınacak? Kralı gelse alamaz. Çünkü komisyon seçecek. Mülakat yapacak. Burada alınacak 250 kişiye karşılık  600 veya 800 kişi kurada çıkacak. Bu 800 kişi gidecek komisyonun önüne. Bu komisyon melek değil. Asrı saadetten, ruhlar aleminden intikal etmiş değil. Onlar da bizim gibi insan. Biz de gelenlere hatır gönülle yardımcı oluyoruz, onlar da... Komşusu arayacak, dedesinin asker arkadaşı arayacak, iki defa ısrar edecek, boyun bükecek. Biz söylesek belki almayacak, onlar istediğini alacak. Bize de kırk tane bahane bulacaklar. Ne adaleti? Ahlak sistemi oturacak ki vicdan denilen bir şey. Bir sistem kuracaksınız. Kul hakkı. Bunu getireceksin. Kardeşim kusura bakma torpil, morpil yok. Bu böyle olursa biz de rahat ederiz kendileri de rahat eder. Sistemi oturtsak problem kalmayacak. Sistemi oturtmak için de, adam gidiyor bir şekilde PKK'ya hizmet ediyor. Bir şekilde gidiyor sümüklü böcek FETÖ'ye hizmet ediyor. Neticede onlarla bağı oluyor. Girdiği zaman mülakatta iletiliyor. Mecburen devlet kademesinde bunlara yer vermek doğru değil. Ama böyle bir şeyi yoksa, çok rahatsız edici bir durum yoksa bırakacaksın gitsin puanına göre sınava girsin." 

VALİ YIRIK HAKKINDAKİ DÜŞÜNCESİ
Elazığ Valiliğine atanan Erkaya Yırık hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Demirbağ, "Gelen valimiz, mevcut valimizi aratmayacaktır Allah'ın izniyle. Ben öyle düşünüyorum" yorumunu yaptı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN