Milletvekili Erol: Okulların sonucuna gelmiş durumdayız

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'da 24 Ocak 2020 Elazığ depreminin ardından Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tarafından yapımı devam okullar hakkında açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi.

Gerekli temaslarını tamamlayan Milletvekili Erol, 24 Ocak 2020’de Elazığ’da meydana gelen yıkıcı depremin ardından, kent merkezinde Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tarafından yapımına başlanan ve tamamlanmak üzere olan okullar hakkında bilgiler verdi

Okulların tamamlanma aşamasında olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “2020 yılında Elazığ depremi sonrası 3 büyükşehir belediyemiz, Elazığ’da okul yaptırma kararı almıştı. Bunlardan birincisi Ankara Büyükşehir Belediyesi, ikincisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi üçüncüsü ise Tunç Soyer döneminde İzmir Büyükşehir Belediyesinin temelini attırarak başlattığı okuldur. Okulların sonucuna gelmiş durumdayız. Ankara Büyükşehir Belediyemizin okulu tamamlanarak önümüzdeki 204-2025 yılına hazır. Önümüzdeki günlerde Mansur Yavaş milletvekili gruplarımızla birlikte Elazığ’a gelerek okulun açılışını yapacağız. Orada da Mansur Başkanımızdan bir ricam daha olacak eski okul binasının da onarımını yapacak. Oraya da eğitimde bir katkı sunmak adına yeni bir katkısını rica edeceğim. Elazığ’da ve Türkiye’de en büyük projelerinden birisi İstanbul Büyükşehir Belediyemizin yaptığı okuldur. Gerçekten Gazi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye’de örneği olmayan örnek bir proje olarak hazırlandı. Yalnızca bir okul gibi değil, bir üniversite kampüsü gibi çok kapsamlı hem derslikleriyle hem de atölye ve spor salonlarıyla çok farklı bir okul. Eylül-Ekim ayı gibi orası da bitecek. Ekrem İmamoğlu’da gelerek okulumuzun açılışını yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın değişmesinden kaynaklı İzmir Belediyemizin yaptığı, Atatürk Lisesinde aksamalar oldu ama bu aksamalar ile ilgili hem müteahhidin mağduriyetini hem de okulun gecikmesinden kaynaklı öğrencilerin mağduriyetini belediye başkanına ilettik. Belediye Başkanımız da önümüzdeki günlerde bizzat Elazığ’a gelerek hem okulu yerinde inceleyerek hem de bürokratik sorunların çözümüne katkı verecek ve bu okullarla ilgili Elazığ’a iyi bir kazanım kazandırarak eğitim hayatına katkı sunduğumuzu düşünüyorum. Tüm Elazığlılara hayırlı olsun. Önümüzdeki dönemde de Elazığ ile ilgili yeni gelişmeler olacak. Bu gelişmeler ile ilgili Elazığ kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN