Milletvekili Erol: Veliler sınıfları temizliyor

Okullarda yaşanan temizlik sorunu ve hizmetli eksikliği konusunda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Erol, 'Sınıfları artık veliler temizliyor. Bu durum kabul edilemez bir hale geldi' dedi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Erol okullarda yaşanan temizlik sorunu ve hizmetli eksikliği konusunda açıklama yaptı.

Erol, velilerin kendi imkanlarıyla sınıfları temizlemek zorunda kaldığını belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.

TEMİZLİK KRİZİ VELİLERİ HAREKETE GEÇİRDİ 

Erol, “Sınıfları artık veliler temizliyor. Bu durum kabul edilemez bir hale geldi” dedi.

İŞKUR PROGRAMINDAKİ REVİZYON KRİZİN KAYNAĞI 

Erol, sorunun temelinde, okullardaki temizlik personelinin İŞKUR bünyesindeki İş Gücü Uyum Programı’ndan (İUP) karşılanması yönünde yapılan düzenlemenin olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz yıllarda tam zamanlı hizmetlilerin asgari ücretle çalıştığını belirten Erol, yeni düzenlemeyle haftada üç gün ve 22,5 saat çalışma süresi getirildiğini, bu nedenle temizlik personelinin aylık maaşının 8 bin 447 lirada kaldığını söyledi. Erol, “Bu ücretle hizmetli bulmak zorlaştı. Daha önceki yıllarda temizlik işini yapanlar, asgari ücretin yarısına çalışmayacaklarını ifade ediyorlar” dedi.

"ÇOCUKLAR VE ÖĞRETMENLER MAĞDUR" 

Okullardaki temizlik sorununun en çok öğrenciler ve öğretmenleri mağdur ettiğini belirten Erol, hijyenik olmayan ortamlar yüzünden çocukların sağlığının riske atıldığını söyledi. Erol, "Müdürler, öğretmenler, veliler ve en çok da çocuklar bu durumdan olumsuz etkileniyor" dedi.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Gürsel Erol, “Bu sorun yerel bir sorun değil; Türkiye genelini ilgilendiren bir mesele. Bakanlık bir an önce çözüm üretmelidir. Çocuklarımızın hijyenik ve güvenli bir ortamda eğitim alması sağlanmalı. Velilerin bu kadar ağır bir yük altına girmesi kabul edilemez” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN