Milli Eğitim Müdürü Gürtürk tecrübelerini paylaştı

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Elazığ'a atanan aday öğretmenlerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Milli Eğitim Müdürü Gürtürk tecrübelerini paylaştı

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Elazığ'a atanan aday öğretmenlerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı, eğitim ve öğretime ilişkin önemli mesajlar verdi.

Öğretmen evinde düzenlenen toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, öğretmenliğin kutsal bir görev olduğuna değinerek, aday öğretmenlere “İlk günkü idealizminizi asla kaybetmeyin” vurgusunu yaptı.

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gürtürk, "Bu yıl ilimize atanan aday öğretmenlerimizle bir araya geldik. Toplantıda aday öğretmenlerimize atanmış değil de adanmış öğretmen olmalarını, kendilerini her konuda farklı öğretmen olmalarını anlattık. Bunun yanısıra farklı düşünmelerini, öğrencilere farklı etkileşim biçimlerini geliştirmeyi, onlara örnek olmalarını, öğrencilerimizi hayata ve topluma hazırlama hazırlamayı öğretimle birlikte eğitimin de daha önemli olduğunu anlattık." öğretimle birlikte eğitimin olduğunu ifade ettik" dedi.

SEMİNERE 164 ADAY ÖĞRETMEN KATILDI

Aday öğretmenlere yönelik 16-23 Kasım tarihleri arasında farklı başlıklar altında seminer verildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, "Seminerlerimiz 164 aday öğretmenimizin katılımıyla gerçekleşmektedir.  40 öğretmen adayımız daha önce bu semineri aldılar. Seminerde aday öğretmenlerimize yönelik Türkiye'de demokrasi serüveni ve 15 Temmuz süreci, Anadolu'da çok kültürlülük ve eğitime yansımaları, Kültür ve medeniyetimizde eğitim anlayışının temelleri, Dünden bugüne öğretmenlik, Öğretmenlikle ilgili mevzuat programı, Etkili iletişim ve sınıf yönetimi, Milli Eğitim sisteminde güncel uygulamalar, Gelişmiş ülkelerin eğitim sistemleri, uluslararası kuruluşların sisteme yansımaları, Ulusal ve uluslararası eğitim projeleri ve örnek projeler, Kaynaştırma, bütünleştirme projeleri ve Afet Eğitim Semineri verilmektedir." diye konuştu.

Gütürk ayrıca, aday öğretmenlere şehir kimliğini tanıma gezisi kapsamında Harput ve Keban'ın gezdirildiğini, dış kurum gezisi kapsamında ise rehberlik, bilim sanat, halk eğitim ve il Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gezdirildiği kaydetti.

Gürtürk, toplantının ardından aday öğretmenlerle öz çekim yaptı.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN