Mimarisiyle dikkat çeken F.Ü Murad Camii ibadete açıldı

Fırat Üniversitesi yerleşkesinde yapımı tamamlanan ancak resmi açılışı henüz yapılmayan Fırat Üniversitesi Murad Camii ibadete açıldı.  Mimarisi ile büyük dikkat çeken Murad Camiinde teravih namazı kılınmaya başlanırken, caminin gün içerisinde kapılarının açık tutulacağı bildirildi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ’da Fırat Üniversitesi Kampüsü içerisinde yapımına 5 yıl önce başlanan ve ‘hilal’ mimarisiyle dikkat çeken Murad Camii’nin Ramazan ayında ibadete açıldı.
45 bin öğrencisi bulunan Fırat Üniversitesi Kampüsünde 2 bin metrekare alan üzerinde yapılan Murad Camii’nin temeli 2012 yılında atıldı. Üniversite ve hayırseverlerin desteğiyle 5 yıldır yapım aşaması süren ‘hilal’ şeklindeki mimarisiyle dikkat çeken cami tamamlandı. Yaklaşık 1 aylık çalışma sonrasında caminin eksiklikleri giderilerek Ramazan ayının ilk gününden itibaren ibadete açıldı.
Caminin iç kısmında 2 bin kişinin namaz kılacağı alan bulunurken, "Hilal" kısmında ise öğrenci ve vatandaşların katılabileceği ebru, hat, minyatür, telkâri, origami ve sedef kakmacılık gibi kurslar düzenlenmesi planlanıyor. Caminin gün içerisinde kapılarının açık tutulacağı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN