Mucize Kurtuluşun Ardından Büyük Buluşma

24 Ocak tarihinde Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde Mustafapaşa Mahallesinde yıkılan 5 katlı binanın enkazından 24 saat sonra sağ olarak kurtarılan Ayşe Yıldız ve 2,5 yaşındaki kızı Yüsra bebek, yaklaşık bir ay sonra tedavi gördükleri hastanede bir araya geldi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Haber: Vedat Yetik
Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremde Mustafa Paşa Mahallesi Tahir Şaşmaz Caddesi üzerinde yıkılan 5 katlı binanın enkazından 24 saat sonra mucizevi bir şekilde kurtarılan 2,5 yaşındaki Yüsra Yıldız ve Annesi Ayşe Yıldız'ın tedavileri devam ediyor. 
Enkaz altından çıkarıldıktan sonra Fethi Sekin Şehir Hastanesine kaldırılan minik Yüsra ve Annesi, burada bir ay süren tedavinin ardından Fırat Üniversitesi Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümüne sevk edildi. Yaklaşık 15 gündür tedavileri burada devam eden Yüsra ve Annesi doktorların kararıyla aynı odaya alındı. 

EŞİNİ VE OĞLUNU DEPREMDE KAYBETTİ, KIZIYLA HAYATA TUTUNDU
Depremde eşi Hüseyin Yıldız ve 12 yaşındaki oğlu Onur Yıldız'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Ayşe Yıldız, kızıyla birlikte yeniden yaşama tutunmaya çalışıyor. 
Deprem anında oğlunun 'anne beni kurtar, nefes alamıyorum' sözünü unutamadığını söyleyen Ayşe Yıldız, " Zor bir süreçti. Deprem anı çok zordu. Dünyada her şey bitti diye düşündüm. Eşimle, oğlumu depremde kaybettim. Deprem anı sürekli aklımda. O anı sürekli yaşıyorum. Hiçbir zaman aklımdan çıkmaz. Çocuğum, eşim sürekli aklımda. Kızıma tutundum. Kızıma bağlanıyorum. Buna da çok şükür. Allah'ın bir bildiği var. Allah eşimi ve oğlu aldı ama kızımı bıraktı. Bana bir umut bıraktı. Allah'ın verdiği bir şey. Kimse bir şey yapamaz. Allah bizi alsaydı alırdı. Allah'ın bir bildiği var. Sabrı da verir. O gün enkaz içinde sabır verdi. Sabır vermeseydi oradan kolay çıkamazdım. Kızımı o delikten çıkartamazdım. Çok zordu. Allah kimseye yaşatmasın. İnşallah kimse görmez. Çok zordu o an. Sürekli oğlumun sesi aklımda. 'Anne beni kurtar' diye seslenişini sürekli yaşıyorum. Çok mücadele etti. 'Anne beni kurtar. Anne bana nefes ver' diyordu. Taşlar üstündeydi. Çelik kapı üstündeydi. Sürekli mücadele etti. O an oğlumun yaşadığını düşünüyordum. Sonradan öğrendim vefat ettiğini." şeklinde konuştu.

"YÜRÜYEBİLME UMUDUM VAR"
Deprem anında bacağından yaralanan Ayşe Yıldız, sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, "İlk başta çok zordu. Doktorların sayesinde sağlık durumum yavaş yavaş  iyiye doğru gidiyor. İnşallah bundan sonra daha iyi olacağım. Tedavilerim devam ediyor. Bir süre daha tedavim sürecek. Yürüyebilme umudum var. Sonunda umut var. Allah bu umudu nasip etti." dedi.

"ÇOK ŞÜKÜR KIZIM YANIMDA"
Kızıyla tekrar bir araya geldiği için kendini iyi hissettiğini söyleyen Ayşe Yıldız; "Çok şükür Yüsra'nın da durumu iyi. Onun da ameliyatları bitti. Tek bir yarası kaldı. O da kapanırsa tedavisi biter. Bir kızım var. Allah onu bana umut olarak nasip etti. O da olmasaydı zor olurdu. Çok şükür kızım yanımda. Kendimi iyi hissediyorum. O yanımda olmazsa rahat olmuyorum.Bir ay sonra kızımla buluştum. Büyük bir mucize oldu. Bir ay ayrıydık. Kızım o sanıyordu ki onu terk ettiğimi sandı. Beni gördüğü zaman anne sen iyileş ben iyileştim, gel yanımda otur diyordu. O bana destek oluyordu. Anneme ilaç verin, annemi iyileştirin diye o bana destek oluyor. Moralim onun sayesinde biraz düzeldi. Sürekli o bana umut veriyor, destek oluyor. Allah öyle bir güç, umut verdi ki buna da şükür. Rabbim herkesin evladını kendisine bağışlasın ama benim evladımı da bana bağışlasın. Büyük bir umut." ifadelerini kullandı.

TEDAVİ SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Fırat Üniversitesi Hastanesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalın'dan Doç. Dr. Serdar Altuğ, Yüsra ve Ayşe Yıldız'ın tedavi sürecinin devam ettiğini belirterek; "24 Ocak tarihinde meydana gelen Elazığ depremi sonrasında yaklaşık 24 saat göçük altında kalan Yüsra bebek Şehir hastanesinde ilk müdahaleleri yapıldıktan yaklaşık bir ay sonra gerekli kalan tedavilerinin yapılması amacıyla hastanemize sevk edildi. Yüsra Bebek yaklaşık 15 gündür hastanemizde yatıyor. bu süre içerisinde bacağının alt kısmında kas ezilmelerinin olduğu bir doku kaybı mevcuttu. Biz bu süre içerisinde hem pansumanlarla hem ameliyatlarla Yüsra bebeğimizin yarasını kapattık. En son doku nakli yaparak yarasını kapatmış bulunmaktayız. Şuanda genel durumu iyi. Herhangi bir sıkıntısı yok. Annesi ile aynı odada kalmakta. Annesinin bacağındaki yaralar biraz daha fazla olduğu için onun tedavisi devam etmekte. Psikolojik olarak ayrı kalmasınlar diye biz aynı odada ikisini takip etmeye devam ediyoruz. Yüsra Bebekle annesi Ayşe hanımı bir odada bir araya getirmemiz hem kendileri için hem bizim için mutluluk verici bir durum oldu." şeklinde konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN