Ölümcül virüse yakalandı: Durumum çok kötü, beni kurtarın

Kazakistan'da yaşayan Elazığlı Hasan Demirel, Kovid-19 hastalığına yakalandı. Kazakistan'da bir hastanede tedavi altına alınan ve durumu ağırlaşan Hasan Demirel, ağabeyi aracılığıyla Türk makamlarına seslenerek, 'Durumum çok kötü, beni kurtarın' çağrısı yaptı.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Haber: Vedat Yetik

Kazakistan'da yaşayan Elazığlı Hasan Demirel, Kovid-19 hastalığına yakalandı. Kazakistan'da bir hastanede tedavi altına alınan ve durumu ağırlaşan Hasan Demirel, ağabeyi aracılığıyla Türk makamlarına seslenerek, "Durumum çok kötü, beni kurtarın" çağrısı yaptı.

Kazakistan'ın Almatı kentinde restoran işletmeciliği yapan 38 yaşındaki Hasan Demirel, bir hafta önce Kovid-19 salgınına yakalandı. Almatı'da bir hastanede tedavi altına alınan Hasan Demirel, Elazığ'da yaşayan kardeşi ile görüşerek durumunun kötü olduğunu, Türkiye'de tedavi görmek istediğini söyledi. 

DURUMU AĞIR
Hasan Demirel'in ağabeyi Mehmet Demirel, yaptığı açıklamada: "Kardeşim 10 yıl evvel Kazakistan'da iş yeri açtı. Orada evlendi. 10 Yıldır Kazakistan'da yaşıyor. Bir haftayı aşkın süredir Kovid-19 hastalığına yakalandı. Kardeşimin sağlık durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor. Durumu ağırlaşınca orada bir özel hastaneye kaldırıldı. 2 çocuğu ve eşi  çok perişan. Kardeşime ulaşamıyorlar. Sağlık durumu hakkında bilgi verilmiyor. Orada insanlar koridorlarda yerlerde yatıyor, bu hastalıktan dolayı. Bakan, eden yok. Biz de Türk makamlarımızdan, Sağlık Bakanımızdan devletimizden destek istiyoruz. Hastamızı, kardeşimizi biran evvel buraya getirsinler. Kardeşimin durumu çok ağır. Getirmek için girişimlerde bulunduk. İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptık. Bizden Kovid-19 testini istediler. Ancak Kazakistan'da Kovid-19 testi yapılmıyormuş. Öyle bir imkanları yok. Test olmadığı için Türkiye'nin Almatı konsolosluğundan yardım istedik. Oradaki görevliler sağolsunlar yazışmalar yapıyorlar. Bizim isteğimiz ambulans uçakla kardeşimin Türkiye'ye getirilmesi. Sayın cumhurbaşkanımızdan, Sağlık bakanımızdan ricamız, istirhamımız budur. Kardeşimi kurtarsınlar. Kardeşim şuan ölümle boğuşuyor. durumu çok kötü." dedi. 

"BENİ KURTARIN"
Kardeşi ile  telefonla görüştüğünü ifade eden Mehmet Demirel, "Konuşmamız kısa sürdü. Zaten konuşamıyor. Durumu çok ağır. Hareket edemiyor. Nefes alıp vermekte çok zorlanıyor. 'Abi beni kurtarım. Türkiye'ye beni götürün' dedi. Kardeşim çok genç. Devlet yetkililerimizden bize yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.  
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN