Orakla Ekin Biçme Geleneği Devam ediyor

Elazığ'da çiftçiler, atalarından gelen orakla ekin biçme geleneğini sürdürüyor.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Haber: Vedat Yetik

Elazığ'da çiftçiler, atalarından gelen orakla ekin biçme geleneğini sürdürüyor.

Elazığ'da buğday ve arpa ekili alanlardaki hasat işlemi devam ediyor. İl genelinde düzlük arazilerde hasat biçerdöverlerle yapılırken, dağlık ve engebeli arazilerde ise ekinler yöre halkı tarafından orakla biçiliyor.

"GELENEĞİ DEVAM ETTİRİYORUZ"
Günün ilk ışıklarıyla tarlalarına giden çiftçilerin orakla biçtikleri ekinler deste haline getiriliyor. Daha sonra tek bir noktada yığın haline getirilen ekinler, patoza verilerek hasat işlemi tamamlanıyor.
Yaz mevsiminin kavurucu sıcağına rağmen orakla ekinlerini biçen çiftçiler, "Bu gelenek bize atalarımızdan kaldı. Günümüzde teknoloji ilerledi. Biçerdöverlerle hasat çok kolay yapılıyor. Ancak biz hem geleneğimizi devam ettirme hem de arazilerimizin engebeli olması nedeniyle ekinlerimizi orakla biçiyoruz. Her ne kadar yorucu olsa da aile bireylerimizle yaptığımız bu ortak çalışma çok keyifli oluyor." dediler. 

KARAHAN ORAKLA EKİN BİÇTİ
Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan da orakla ekin biçti. 
Arıcak ilçesine bağlı Bükardı ve Üçocak Beldelerinde çiftçileri ziyaret eden Karahan, "Gün hasad günü. Üretmek emek ister. Emekler çiftçimizin sofrasında ekmek olur. Çiftçimizin ürünü bol kazancı bereketli olsun." 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN