PTT 179 Yaşında

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) kuruluşunun 179. yıl dönümünü kutluyor.                                      

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) kuruluşunun 179. yıl dönümünü kutluyor.                                      

Elazığ PTT Başmüdürü Ahmet Ahıskalı, PTT'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Teşkilatımızın 179.Kuruluş Yıl Dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın büyük onurunu yaşıyoruz." dedi.

PTT'nin 1840 yılında zor şartlarda ve kısıtlı imkanlarla başladığı hizmet vermeye başladığını aktaran Ahıskalı, "Ülkemizin en ücra köşelerine daima hizmet götürmeyi ilke edinmiş ve bu ilke doğrultusunda Yurt sathında 5091 iş yeri  3859 ün üzerinde ATM cihazı ile Türkiye’nin en geniş otomasyon ağına sahip bir Kamu Kuruluşu olarak hizmet sunmaktayız." ifadelerine yer verdi.

“DEĞİŞİM, DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM” HAMLESİ

Kurumun müşteri memnuniyetini ön planda tutularak “Değişim, Dönüşüm ve Gelişim” hamlesi başlattığına dikkat çeken Ahıskalı, "Yürütülen çalışmalar kapsamında; Gişe Otomasyonu projesi hızla tüm işyerlerimize yaygınlaştırılmaya çalışılmış, bu sayede bankaların bulunmadığı yerleşim birimlerinde   finansal hizmetlerdeki bu açık kapatılmıştır. Kuruluşumuzda  bir çok banka adına tahsilat yapılmakta olup, kredi verilmektedir. HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) hizmeti tüm işyerlerimizde verilmekte olup,  Her türlü sigortacılık hizmetleri kurumumuzda yapılmaktadır.(Trafik, Kasko,hayat sigortası) v.b gibi UPT (Ucuz Para Transferi)- Western Unıon (Uluslararası Para Transferi) işlemleri hızlı bir şekilde yürütülmektedir. İlimizde Elektrik, Doğalgaz ve Su fatura tahsilatı işlemleri Merkez ve Şubelerimizin yanı sıra7/24 esasına göre çalışan ATM’lerinde de  yapılmaktadır. Cep Telefonunda marka olan Pttcell vatandaşlarımıza en uygun tarife ile hizmet vermektedir." dedi.

K"EP (KAYITLI ELEKTRONİK POSTA SİSTEMİ) HİZMETİNE BAŞLANDI"

Başmüdür Ahmet Ahıskalı, Kayıtlı Elektronik Posta Sisteminin hizmete başladığını belirterek, şunları kaydetti: "Posta Çeki sahiplerine PTT iş  yerlerine gitmeden ofis veya ev ortamında internet üzerinden posta çeki işlemleri yapabilme imkânı veren İPC  (İnteraktif Posta Çeki) projesi hayata geçirilmiş, bu sayede müşterilerimizin havale, kredi kartı ve fatura tahsilatları aktarma otomatik ve periyodik ödeme talimatı, bakiye öğrenme gibi işlemleri on-line yapabilmeleri imkânı sağlanmıştır."

"10 PTT MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ 46 İŞ YERİMİZDE HİZMET VERİLMEKTEDİR"

Ahıskalı, "Diğer hizmetlerimize ilave olarak hizmete sunduğumuz “PTT KARGO” ile müşterilerimizin kargolarını rekabet edilemez fiyat seçeneğiyle ile en kısa sürede ucuz ve süratli olarak Halkımızın hizmetine sunmanın onur ve gururunu yaşamaktayız. İlimizde 10 PTT Merkez Müdürlüğü 27 PTT Şubesi, 2 Mobil ve 7 acente olmak üzere toplam 46 iş yerimizde hizmet verilmektedir." dedi.

Günışığı Haber Merkezi

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN