Rabbimize Şükürler Olsun Diyerek Müjdeli Haberi Duyurdu

Elazığ'ın 40 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Hamzabey Barajı içme suyu, arıtma tesisine ulaştı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Güncel Haber 23 -

Elazığ'ın 40 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Hamzabey Barajı içme suyu, arıtma tesisine ulaştı. Gerekli analizler yapıldıktan sonra içme suyunun şehir şebekesine aktarılarak kullanıma sunulacağı duyuruldu. 

Hamzabey İçme Suyu Barajı suyunu kısmen şehir şebekesine aktarmak amacıyla geçtiğimiz Nisan ayında başlatılan toplam 5 km uzunluğundaki isale hattı çalışmaları, pompa istasyonu kurulumu, enerji için gerekli köşk ve trafo kurulumu tamamlandı. Elazığ Belediyesi tarafından AKSA ve TEDAŞ ile gerekli protokoller imzalanarak, enerji müsaadeleri alındı.

Teknik anlamda tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından 15 Haziran itibariyle Elazığ Belediyesi ve DSİ tarafından su analizlerine başlandı. Analiz çalışmalarının tamamlanmasının ardından Hamzabey Barajından Doğukent depolarına ulaştırılan içme ve kullanma suyu evlere ulaştırılacak.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyurdu. 

Şerifoğulları; "Rabbimize şükürler olsun... Şehrimizin çok büyük bir sorunu daha tarihe karışıyor. Hamzabey İçme Suyu, Arıtma Tesislerimize ulaştı. Gerekli testler yapıldıktan sonra birkaç gün içinde şehrimize su vermeye başlayacağız." ifadelerini kullandı.  
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN