Rektör Göktaş Göreve Başladı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, göreve başladı. 

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Güncel Haber 23 -

HABER: VEDAT YETİK

Fırat Üniversitesi Rektörlüğünde devir teslim töreni yapıldı. 

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, eski rektör Prof. Dr.Kutbeddin Demirdağ'dan görevi devraldı. 

Törende eski rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, yeni Rektör Göktaş'a rektörlük cübbesini giydirdi ve çiçek takdim etti. 

30 YILIM ELAZIĞ'DA GEÇTİ
Fırat Üniversitesi'nin Yeni Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, törende yaptığı konuşmada, Elazığ'da 5 yıl öğrencilik 25 yıl da akademisyenlik dönemi geçirdiğini belirterek,"Ben has Elazığlıyım" dedi. 
Fırat Üniversitesine Rektör olarak atanmaktan gurur duyduğunu belirten Göktaş, "Fırat Üniversitesi benim için yeni bir üniversite değil. Ben 1982 yılında öğrenci olarak geldim. Akademik hayatımın bütün derecelerini Fırat Üniversitesinde aldım. Yine Fırat Üniversitesi bursuyla İngiltere'ye gidip doktora yaptım. Döndüğümde Fırat Üniversitesinde mecburi hizmetimi tamamladım. Profesör olduktan sonra 10 yıl yine görev yaptım. O yüzden böyle bir üniversiteye rektör olarak atanmaktan gurur duyuyorum. Beni bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve kendilerine teklif eden YÖK başkanımız Yekta Saraç Beye teşekkürlerimi arz ediyorum" dedi.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARARASI DÜZEYDE
Fırat Üniversitesi'nin köklü bir üniversite olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş,"Şuanda Türkiye'nin her yıl yapılan bilimsel değerlendirmelerde ilk 20 arasında yer alan bir üniversitedir. Bu sene açıklanan dünyanın en etkin bilim insanları listesinde  gurur duyacağımız şekilde üniversitemizde 4 öğretim üyesi arkadaşımız var. Böyle bir üniversiteye rektör olduğum için mutluyum. Üniversitemizin kurucu Rektörümüz Mustafa Temizer hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ondan sonra gelen Rektörlerimiz Arif Çağlar, Eyüp İspir, Feyzi Bingöl, Hamdi Muz ve Kutbettin Demirdağ Hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Fırat Üniversitesi ulusal ölçekte zaten kendini ispatlamış bir üniversite Son bir kaç yıldır uluslar arası düzeyde de çok önemli bir üniversite olduğunu görüyoruz. Eğer üniversitemiz bu noktaya gelmişse, bunda şimdiye kadar hizmet etmiş bütün rektörlerimizin büyük katkısı bulunuyor." diye konuştu. 

Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ da yaptığı konuşmada, üniversitenin mevcut durumu hakkında bilgiler vererek yeni rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'a başarılar diledi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN