Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs vakası ile ilgili son gelişmeleri paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs vakası ile ilgili son gelişmeleri paylaştı.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs vakası ile ilgili son gelişmeleri paylaştı.

Bakan Koca, düzenlediği basın toplantısında, "Koronavirüs ile mücadelemizde bugün ilk kez bir hastamı kaybettim. Onu en yakın takip eden kişilerdenim. Kendisi 89 yaşındaydı. Bugün yapılan testlerde pozitif sonuç 51 kişidir. Toplam hasta sayımız 98 olmuştur." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"HASTALIĞIN EN AĞIR SEYRETTİĞİ KİŞİLER, DİRENCİ DÜŞÜK VE BAŞKA HASTALIĞI OLAN KİŞİLERDİR"
"Koronavirüs hakkındaki araştırmalar bugün bize çok şey öğretmiş durumda. Virüs, özellikle solunum yolu üzerinden bulaşıyor. Temas, virüse aradığı fırsatı sunuyor. Kalabalık ortamlar en riskli ortamlar. Araştırmaları kesin olarak ortaya koyduğu bir gerçekse virüsün farklı yaş grupları üzerindeki etkisi. Çocuklar ve gençler virüsü kolayca kapabiliyor fakat bu grupta hastalık tablosu nadiren görülüyor. Ölüme neredeyse rastlanmıyor. Yetişkin yaş gruplarında sonuç, yaşın ilerlemesine bağlı olarak değişebiliyor. Bu hastalıkta ölüm oranı sanılanın çok altındadır. Hastalığın en ağır seyrettiği kişiler direnci düşük ve başka hastalığı olan kişilerdir. Yaşlılar yüksek risk grubundadır. Direnci düşük, kronik hastalığı olan, vücut savunma sistemi zayıf yaşlılarımız, çok dikkatli olmalıdır."

"KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEMİZDE BUGÜN İLK KEZ BİR HASTAMI KAYBETTİM"
"Bu gece bütün halkımızı üzen bir haberi aynı üzüntüyü hissederek bildireceğim. Bu cümleyi, bu toplumun Sağlık Bakanı olmak yanında bir hekim olarak da kurmak istiyorum. Koronavirüs ile mücadelemizde bugün ilk kez bir hastamı kaybettim. Onu en yakın takip eden kişilerdenim. Kendisi 89 yaşındaydı. Virüsü Çin temaslı bir çalışanından aldı. İlk kaybımız olan beyefendiye Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesinin üzüntüsü, hepimizin üzüntüsüdür. Bugün yapılan testlerde pozitif sonuç 51 kişidir. Toplam hasta sayımız 98 olmuştur.Tanı konan hastalarımıza geçmiş olsun diyorum. Herkesi tedbirlere harfiyen uymaya davet ediyorum. Bugünler böyle devam etmeyecek. Hayatımızı bu şartlara göre düzenleyelim. 1,5-2 ay direnelim."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN