Satışa çıkarılan arsa konusunda flaş gelişme

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Akpınar Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne ait 9 Bin 261 m2'lik arsanın özelleştirme yoluyla satışa çıkarılması konusunda önemli açıklamalar yaptı. 

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Haber: Vedat YETİK
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Akpınar Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne ait 9 Bin 261 m2'lik arsanın özelleştirme yoluyla satışa çıkarılması konusunda önemli açıklamalar yaptı. 
Başkan Şerifoğulları, söz konusu arsanın Elazığ Belediyesine devredilmesi için gerekli çalışmaları yürüttüklerini kaydetti. 

"7 AYDIR GÖRÜŞMELERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"
Konuyla ilgili 7 aydır ilgili bakanlık ve genel müdürlükle görüşme halinde olduklarını anımsatan Başkan Şerifoğulları,"Adaylık sürecinde ben projelerimi hemşerilerimle paylaşırken bir söz söylemiştim; Söz almadığım hiçbir yeri sizin huzurunuza çıkarmayacağım demiştim. O arazi adaylık sürecindeki projelerimizin içerisindeydi. Ama inisiyatif bizde değildi, Karayolları Genel müdürlüğündeydi. O süreçte özelleştirme idaresine satışla ilgili gerekli işlemleri yapmaya başlamışlardı. Bizler görüşmelerimize başladık ama sonuç alamadık. O gün projelerimizin arasına koymadık. Ama 7 aydır bu arsanın belediyemize kazandırılması noktasında defaten görüşmeler yaptık. Milletvekilimiz Metin Beyle Ulaştırma Bakanlığına gittik, Karayolları Genel Müdürlüğüne gittik. İşi takip eden Daire Başkanlığına gittik.Bu arsa kesinlikle Elazığ Belediyesine kazandırılacak taahhüdünde bulundular ama maalesef daire başkanı görevden alındı. Burada bir aksama oldu. Kaşla göz arasında bir şekilde Özelleştirme İdaresi'ne devredildi. Cumhurbaşkanımız da imzaladılar." şeklinde konuştu. 

"CUMHURBAŞKANIMIZA DURUMU İFADE EDECEĞİM"
Başkan Şerifoğulları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek durumu ifade edeceğini belirterek, "Biz durmayacağız. Ankara'ya gideceğim. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Cumhurbaşkanımıza bu durumu ifade edeceğim. Arsanın tekrar geri dönüşümünü sağlayabilme adına ya arsa takasıyla olacak, ya ihaleye Elazığ Belediyesi olarak sadece biz gireceğiz. İnşallah bir şekilde o alana bina yaptırmayacağız. O alan bölgenin nefes alabileceği tek yeri. Yer altı otoparkı yaparak üstünü yeşil alan, park ve semt pazarı yapmayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.  
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN