Şehir Meclisi Depremzedelerin Problemlerini Gündeme Getirdi

Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, 24 Ocak'ta yaşanan depremde evleri hasar gördüğü için konteyner kentte yaşamlarını sürdüren vatandaşların problemlerini ve taleplerini gündeme getirdi. 

PAYLAŞ

Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, 24 Ocak'ta yaşanan depremde evleri hasar gördüğü için konteyner kentte yaşamlarını sürdüren vatandaşların problemlerini ve taleplerini gündeme getirdi. 

Yıldız yaptığı açıklamada, Elazığ Şehir Meclisi olarak Demirtaş Konteyner Kentini ziyaret etmek istediklerini ancak ziyaretçi yasağı olduğu için depremzedelerle dışarıda görüşmek zorunda kaldıklarını aktardı. 

Konteyner kentte yaşayan vatandaşların problemlerini sıralayan Yıldız, şunları kaydetti: 

Ulaşım: Mevcut durumda Konteyner Kente sadece saat başı toplu taşıma araçları girmektedir. Bu ise talebi karşılayamamaktadır. Minibüslerin de bu lokasyona hizmet vermesi sağlanırsa veya özellikle mesai saatleri civarında ilave seferler konulursa problem çözülmüş olacaktır.

Sağlık: 1 doktor ve 1 hemşire ile sağlık hizmetleri 08:00-17:00 saatleri arasında yürütülmektedir. 24 saat esaslı bir model geliştirildiği takdirde hem sağlık hizmetlerinde süreklilik sağlanacak hem de mağdur vatandaşlarımızın psikolojik olarak önemsenmeme düşüncesinden arınmalarına sebep olacaktır.

Eğitim: Vatandaşlarımız 21 m2'lik alanda bir taraftan yaşam mücadelesi verirken diğer taraftan çocuklarının geleceğinden endişe etmektedir. Boş olan yaklaşık 500 konteynerden yeteri kadarı düzenlenerek çocukları sessiz bir ders çalışma ortamına kavuşturmak gerekmektedir.

Ziyaretçi Problemi: Pandemi gerekçesi ile Konteyner Kente ziyaretçi girişi yasaktır. Oysa ki herhangi bir karantina uygulaması yoktur. Burada yaşamak zorunda kalan vatandaşlara Tecrit uygulaması doğru bir yaklaşım değildir. İnsanlar şehirde Abdullahpaşa'ya, Sürsürü'ye, Rızaiye'ye rahatça gidebiliyorlarsa; bunun için bir engel yoksa, Konteyner Kentte böyle bir yasağın olmaması gereklidir. Sadece, yerleşim alanın dar ve sıkışıķ olmasından dolayı ziyaretler için belirli bir saat uygulaması getirilebilir. Problemin çözümü şarttır.

Havaların ısınmasına bağlı olarak yerleşkede sık sık yılan, akrep vb. zehirli mahlukatlara rastlandığı ifade edilmektedir. İlgili kurumların bölgede sık sık ilaçlama çalışması yapması ve sağlık ocağında bu tip zehirlenmelere karşı gerekli ilaç ve aşıların bulundurulması gerekmektedir.

Pazar Yeri: Konteyner Kentte uygun bir alanda pazar yeri oluşturulması ve haftada bir gün pazar kurulması vatandaşların ihtiyaçlarını daha uygun fiyatlara karşılayabilmeleri ve taze ürüne ulaşabilmeleri, ekonomik ve sağlık açısından oldukça elzem bir meseledir.

Sayın Valinin veBelediye Başkanının talimat vermesine gerek bırakılmadan konu başlıklarının muhatabı olan tüm kurumları bu mağduriyetleri gidermek üzere göreve davet ediyoruz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN