Sondaj kuyusu ve güneş panelleri hizmete açıldı

Elazığ'ın köylerini içme suyuna kavuşturan İl Özel İdaresi, içme suyu zamanla yetersiz hale gelen köylerde yeni sondajlar açarak köylerdeki su sıkıntısını gideriyor.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ'ın köylerini içme suyuna kavuşturan İl Özel İdaresi, içme suyu zamanla yetersiz hale gelen köylerde yeni sondajlar açarak köylerdeki su sıkıntısını gideriyor. Kaplıkaya Köyünde de yetersiz kalan içme suyu sistemi için yeniden vurulan sondaj kuyusu ve güneş panelleri düzenlenen bir törenle hizmete başladı.  
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 
Kaplıkaya Köyünde gerçekleştirilen açılış programına Vali Erkaya Yırık, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, Daire Müdürleri İl Genel Meclisi Üyeleri, köy sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Kaplıkaya Köyü Muhtarı Cihan Torgut törende yaptığı konuşmada köy halkı olarak tesisi köylerine kazandıran İl Özel İdaresi yetkilileri, İl Genel Meclisi üyeleri ve bütün emeği geçenlere teşekkür etti. 
Tesis hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, ‘Güneş enerjisi sistemi ile ilgili köylerimizdeki en büyük sıkıntı olan elektrik enerjisini ödeme derdinden köylülerimizi kurtarmaya başlamıştık. Kaplıkaya içme suyu tesis yapım işinin İl Özel İdaresi 2019 yılı KÖYDES programı kapsamında yapıldığını, tesisin önemli olan tarafının ise köy halkına herhangi bir enerji maliyeti yüklemeden kurulan güneş enerjisi panelleriyle karşılanması olduğunu söyledi. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’ dedi. 
İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet "köyümüzü bu hizmetle buluşturan başta Sayın Valimize, genel sekreterimize, birim müdürlerimize ve personelimize teşekkür ediyorum. Bu projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum." İfadelerini kullandı. 
Vali Erkaya Yırık ise konuşmasında şunları söyledi, “Kaplıkaya içme suyu tesisi ve onunla birlikte güneş enerji sistemi 2019 yılında ‘KÖYDES’ projesi kapsamında yapılması planlanmış, gerçekleştirilmiş ve hizmete sunulmuştur.  Biliyorum ki, bu tür yerlerde vatandaş için suyun önemi, anlamı büyüktür. Ama böylesine güneşi direkt alan, vatandaşın tarımla iç içe olduğu bir köyde suyun değerini anlatmakla bitiremeyiz. Sadece Kaplıkaya köyü değil aynı zamanda Ebil ve Toraman mezraları da bu hizmetten istifade edecek. Bu tesisin yaklaşık miktarı dönem itibariyle 1 milyon 93 bin lira. Ama bugünkü fiyatlara yeniden değerleme oranıyla belirlediğimizde yaklaşık 1 buçuk milyona ulaşır. Tesisin özelliği ise güneş enerji sistemi ile çalışıyor olması. Vatandaşımız kendisine yaklaşık 5 kilometrelik mesafeden gelecek bu suyu herhangi bir elektrik parası ödemeden kullanma fırsatı yakalamış olacak. Bu da bu anlamda ilklerden birisidir. Emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. 
İl müftüsü Selami Aydın’ın dualarıyla içme suyu tesisinin açılış kurdelesi kesildi ve tesis hizmete açıldı. Açılışın ardından Kaplıkaya Köyüne geçen Vali Erkaya Yırık burada köy sakinleri ile bir araya gelerek sohbet etti. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN