STK'lar ve Muhtarlardan Özelleştirme Kararına Tepki

Elazığ'da sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar, İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait arazinin satılmamasını istedi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Haber: Vedat Yetik

Elazığ'da İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait 9 Bin 260 m2'lik arazinin Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılması kararı tepkiyle karşılandı.

Kentte faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşu ve muhtar dernekleri, satış kararından vazgeçilmesini ve söz konusu alanda bölgenin ihtiyacı olan otopark, semt pazarı ve yeşil alan yapılması talebinde bulundular.

Arazinin bulunduğu bölgede bir araya gelen STK temsilcileri ve muhtarlar şu açıklamalarda bulundu:

ACAR: "İNŞALLAH CUMHURBAŞKANIMIZ SESİMİZİ DUYAR"

Akpınar Mahallesi Muhtarı Raif Acar, yaptığı açıklamada, "Bu arazinin özelleştirilmesi kararı beni üzdü. 3,5 yıldır burası boş duruyor. Mücahit Bey döneminde burayla ilgili projeler yaptık. Maalesef bugüne kadar uygulanmadı. Şahin Bey de geldi, 'proje yapacağız' dedi. Ama bu da olmadı. Yukarıdan burayı özelleştirme idaresine sundular. Mahallemizde otopark, park alanı sıkıntımız var. Bu yüzden buraya otopark ve yeşil alan olmasını istiyoruz. İnşallah Cumhurbaşkanımız sesimizi duyar. Bu yanlıştan dönülür diye düşünüyorum." dedi.

ŞAHİNOĞLU: "BETONLAŞMA İSTEMİYORUZ"

Sarayatik Mahallesi Muhtarı Aytaç Şahinoğlu, açıklamasında, arazinin belediyeye devredilmesini ve buranın yeşil alan olarak değerlendirilmesini istediklerini belirtti.   

Şahinoğlu, "Karayolları lojmanlarının olduğu yer Sarayatik mahallesi ile kesişiyor. Bu arazi bizi de bir hayli ilgilendiriyor. Mahallemizde sosyal alan olarak hiçbir yer bulunmamakta. Trafik sorunu büyük oranda yaşanıyor. Mücahit Bey ve Şahin beyin projeleri arasında burası otopark olacaktı. Yeşil alan olacaktı. Burada evler alışveriş merkezi yapılması planlanıyormuş. Biz buranın betonlaşmasını istemiyoruz. Şuan Akpınar, Sarayatik ve Nailbey mahallelerinde devletin bir karış arazisi yok. Elde bulunan bu arazinin belediyeye devredilmesini ve buraya yeşil alan yapılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.  

ERGEN: "VALİMİZ VE SİYASİLERİMİZ GEREKLİ ÇABAYI GÖSTERSİNLER"

Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen ise açıklamasında,  bir şehrin gelişmişliğinin otoparkları ve yeşil alanlarıyla belli olduğuna dikkat çekerek, bu arazinin bu doğrultuda değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Arazinin satılması kararından vazgeçilmesini isteyen Ergen, bu konuda Elazığ Valiliği, milletvekilleri ve tüm siyasi parti temsilcilerinin gerekli girişimlerde bulunması gerektiğini ifade etti.

Ergen, şöyle konuştu: "Söz konusu 9.260 m2'lik alan bu bölgedeki dört mahallemizi yakından ilgilendirmektedir. Elazığımızın trafik, otopark problemi had safhada iken böyle ele geçmez bir arazinin farklı alanlarda değerlendirilmesi bu şehir için şanstır. Fakat ne yazık ki buranın özelleştirme idaresi tarafından satışa çıkarıldığını öğrendik. Bu üzücü haberin ardından ilimizdeki sivil toplum örgütleri bir araya gelerek muhtarlarımızla birlikte tepkimizi koymak üzere buradayız. Bir şehrin gelişmişliği yeşil alanların, otoparkların fazlalığıyla belirlenir. Beton binaların fazlalığı ile güzelleşen bir şehir tanımıyoruz. Bu anlamda 9 dönümlük yerin hem otopark, hem pazar yeri hem yeşil alan değerlendirilmesi bu bölgede trafiği ciddi manada rahatlatacaktır ve mahallenin güzelleşmesini sağlayacaktır. Tabi resmi Gazetede yayınladıktan sonra bundan geri dönülür mü diye bir soru akıllara geliyor. Dönülür. Çünkü daha önce emniyet müdürlüğümüzün yerinin TOKİ tarafından satışa çıkarılması, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla iptal edilmişti. Oraya şimdi millet bahçesi yapılıyor. Bu anlamda sayın valimiz başta olmak üzere milletvekillerimizden, siyasi parti temsilcilerinden şunu istiyoruz; Bu arazinin, bu mahallenin istediği şekilde şekillenmesi için gereken çabayı göstersinler. İlgili mercilere başvurularını yapsınlar. Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşsünler. Bu arsanın otopark ve yeşil alan yapılması konusunda gerekli girişimlerde bulunsunlar. Cumhurbaşkanımızın önüne güzel bir proje ile gidilirse bu olay kendisine anlatılırsa ben bu satışın iptal edileceğine inanıyorum."

YILDIZ: "ÖZELLEŞTİRME KARARINI DOĞRU BULMUYORUZ"

Elazığ Şehir Meclisi Dönem Başkanı Turan Yıldız ise açıklamasında, "Elazığ halkı bu arazinin mahalleye kazandırılmasını arzu etmektedir. Özelleştirme kararını doğru bulmuyoruz. Cumhurbaşkanımıza siyasilerimizin ulaşmasını, kendisine durumu arz etmesini ve Cumhurbaşkanımızın kararını gözden geçirmesini arzu ediyoruz. İnşallah siyasilerimiz gerekli iradeyi otaya koyarlar. Siyasilerimiz adım atsınlar, biz sivil toplum kuruluşları olarak sonuna kadar yanlarında yer alacağız. Bu alan özelleşmemeli. Sadece özelleşmemeli. Onun dışında her türlü projeye açık olmalı." ifadelerine yer verdi.

"OLDU BİTTİYE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül de açıklamasında arsanın satış kararından vazgeçilmesini istediklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi: "Mahallelerimizin yeşil alana ve sosyal donatılara ihtiyacı varken burayı özelleştirip bazı şahısların apartman, bina, AVM yapmalarına karşıyız. Bu şehirde oldu bittiye getirilen bazı şeylere göz yumuldu. Fakat bu saatten sonra STK'larımız ve muhtarlarımızla beraber hiçbir oldu bittiye müsaade etmeyeceğiz. 4-5 mahallemiz bu bölgeden istifade ediyor. Bu insanların istediği şekilde değerlendirilmesini, yeşil alanların ve yeraltı otoparkın yapılmasını talep ediyoruz. Milletvekillerimizin ve bürokratlarımızın Cumhurbaşkanımıza bu konuyu iletmelerini, halkın taleplerini iletmelerini, bu yanlıştan biran önce dönmelerini istiyoruz."

Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan ise, "Bu konu olmadığı sürece dernek olarak eleştirilerimiz çok şiddetli şekilde sürecek." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN