Ticaret Borsasından Esnafa Destek

Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı M.Ali Dumandağ, Başkan Dumandağ, üyelerinin bu zor dönemi en az hasarla atlatması için Oda ve Borsa camiası olarak seferber olduklarını iletti.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı M.Ali Dumandağ, tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 (Koronavirüs)’un ekonomiye olan etkileri, ülke çapında alınan tedbirler ve Borsa üyelerine yönelik kira ve aidat ödemelerinin ertelenmesine dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Dumandağ, üyelerinin bu zor dönemi en az hasarla atlatması için Oda ve Borsa camiası olarak seferber olduklarını iletti.

Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret Borsaları Konsey Üyesi M.Ali Dumandağ yaptığı açıklamada, 2019 yılı Aralık ayında Çin’in Vuhan kentinden tüm dünyaya yayılan ve 10 Mart 2020 tarihinde Ülkemizde görülen ilk vaka ile beraber gelinen son noktada, Devletimizin esnafımıza ve vatandaşımıza yönelik almış olduğu Ekonomik İstikrar Paketleri ve Tedbirleri ile birlikte her türlü önlem ve tedbiri aldığını, COVİD-19 Pandemisinin etkilerini azaltmak için Elazığ Ticaret Borsası olarak her türlü destek için seferber olduklarını söyledi. Bu hususta esnafımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na ilettiklerini belirten Dumandağ, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da bu sorunları ilgili Bakanlıklara ilettiğini ve elinden gelen çabayı sarf ettiğini bildirdi.

Son olarak Pandeminin görüldüğü ilk günden itibaren Oda ve Borsaların aidat ödemelerinin ertelenmesi konusunda Ticaret Bakanlığı ile TOBB arasında gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde Ticaret Bakanlığımızdan olur alınmış olup, bu çerçevede üyelerimizin Haziran ayındaki yıllık aidat ilk taksit ödemeleri Ekim ayına ertelenmiştir. Bizde bugün Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Meclis Başkanımız ile toplanarak Elazığ Ticaret Borsası olarak, üye ve esnafımıza destek olmak amacıyla 2020 yılı kira ödemelerinde herhangi bir artış yapmamakla beraber kira ödemelerini 1 Temmuz 2020 tarihine kadar erteleme kararı almış bulunmaktayız. Aidat ve kira ertelemeleri maddi ve manevi olarak üyelerimizin yanında olduğumuzun ifadesidir. İnşallah ülke olarak bu sıkıntılı süreci de en kısa zamanda atlatacağız. COVİD-19 nedeni ile vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastalarımıza şifalar diliyorum. Salgının yayılmasını engellemek için buradan bütün hemşerilerimize Devletimizin açıklamış olduğu tedbirlere uymaya davet ediyorum ve “EVDE KAL” çağrısında bulunuyorum. ” şeklinde konuştu.
Elazığ Ticaret Borsası Meclis Başkanı M.Emin Ayaz yaptığı açıklamada, bugün Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile kısa bir toplantı yaptık. Yönetim Kurulumuzun almış olduğu kararlar yerindedir. İnşallah bizler de bu zor süreçte esnafımızın ve vatandaşımızın yanında olmak için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Milletimize de buradan “EVDE KAL” diyoruz. Cenab-ı Hak bizleri ve tüm İslam Alemini bu sıkıntıdan en kısa sürede çıkartır inşallah.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN