TOKİ Konutları İçin Başvurular Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın destekleriyle hazırlanan 'Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut' projesi başladı.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle hazırlanan 'Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut' projesi başladı.

Yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek 100 Bin Sosyal Konut için 16 Aralık 2019 -15 Ocak 2020 tarihleri arasında talepler toplanacak. Proje kapsamında Elazığ'da yaklaşık 1400 konut inşa edilmesi bekleniyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecek.

Başvurular, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, En az Yüzde 40 Engelli vatandaşlar ve diğer alıcılar kategorilerinde yapılacak. 

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek, başvuru sahipleri arasında  “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekilecek.
Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacak.
Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda, başvuruda bulunanlarca satın alınacak konutlar TOKİ’nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek. Konutların,  adet, brüt m²,  net m² ve fiyat bilgileri ihale sonrası kesinlik kazanacak.

ÖDEME NASIL YAPILACAK?
Hak sahiplerine 2+1 konutlar için yüzde 10 peşinat, 240 ay vade,  894 TL'den başlayan taksit imkanı sunulacak. 3+1 konutlar için yüzde 10 peşinat, 240 ay vade, 1.022 TL'den başlayan taksit uygulanacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin T.C. vatandaşı olması, Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması, Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacak.

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekiyor. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek.Başvuruları yapacak vatandaşların 25 yaşını tamamlamaları gerekiyor.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN