Toptaş, Uluova pompaj istasyonu için gerekli ödeneği açıkladı

Uluova Birlik Kültür Ve Kalkınma Derneği Başkanı Celal Toptaş, Uluova'da yapılması planlanan pompaj istasyonu için 500 milyon tl gerektiğini söyledi. Konuyu yetkililere ilettiklerini ifade eden Toptaş, Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'ya da desteği için teşekkür etti.

Toptaş, Uluova pompaj istasyonu için gerekli ödeneği açıkladı

Uluova birlik Kültür ve kalkınma Derneği, Ovada bulunan belde ve köylerde gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardından açıklama yaptı. Bölgedeki sorunları ancak bölgede yaşayanlarla istişare ederek çözebileceklerini söyleyen Dernek Başkanı Celal Toptaş, ziyaretler sonucu elde ettikleri sorunları ilgili yetkililere ilettiklerini ifade etti.

Toptaş bölgede yeni sulama sistemi için çalışmaların devam ettiğini ancak pompaj istasyonu için 500 Milyon TL gerektiğini ifade ederken, “Uluova bölgesinin en önemli sorunu sulama sorunudur. Yıllar önce çürümeye terkedilen sulama sisteminin lağvedilmesi ovamız için çok acı sonuçlar doğurmuştur. Yeni sulama sistemi için ihale açılmış ve çalışmalar devam etmektedir. Bu noktada yeni sulama sisteminin boruları döşenmeye başlamıştır. Yeni projede en önemli nokta güneş enerjisi ile çalışacak olan pompaj istasyonudur. Aldığımız bilgilere göre ilk etapta 500 Milyon liralık bir ödenek gerekmektedir” dedi.  

Projenin hızlandırılması için Milletvekilleri ile iletişime geçtiklerini ifade eden Celal Toptaş, Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’ya çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, “Bu ödeneğin devletimizin tasarruf tedbirleri dışında bırakılarak, projenin hızlandırılması noktasında ilimiz milletvekillerinden ricada bulunduk. Milletvekilimiz Sayın Mahmut Ridvan Nazırlı konuyu sayın Cumhurbaşkanımıza bizzat iletmiş olup kendisine ilgisinden ve desteğinden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.