Ürettiği balı hayır olarak dağıtıyor

Elazığ'da yaşayan Kezban Acar, babasından devraldığı arıcılık mesleğini heyecanla sürdürüyor.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

HABER: VEDAT YETİK
Elazığ'da yaşayan Kezban Acar, babasından devraldığı arıcılık mesleğini heyecanla sürdürüyor. 3 koloni ile başladığı işini bir yılda büyüterek 30 koloniye ulaşan Kezban Acar, ürettiği balı vefat eden babası için hayır olarak dağıtıyor. 

Elazığ merkeze bağlı Bölüklü Köyünde annesiyle birlikte yaşayan Kezban Acar, tarla ve bahçe işlerinin yanısıra arıcılık yapıyor.  Uzun yıllar arıcılık yapan babasını koah hastalığı nedeniyle kaybeden Kezban Acar, babasının hatırasını yaşatmak amacıyla arıcılık yapmaya karar verdi. Babasından gördüğü teknikler ve çevresinden edindiği bilgilerle bu işe gönül veren Acar, bir yandan işini büyütürken diğer yandan ürettiği balları ücretsiz dağıtıyor. 

BABAMA DUA ETSİNLER İSTEDİM
Arıcılık mesleğine severek yaptığını söyleyen Kezban Acar, "Babam 10 yıl arıcılık yaptı. Ben arıcılıktan çok anlamıyordum. Babam hastalandı. Koah hastasıydı. Babam hasta olduğu dönemde baldan karışım yapıyordum. Bu karışımı içiriyordum. Babamda bir rahatlama, ferahlama oluyordu. Babam hasta olduğu için arılarla ilgilenemedik. Hepsi telef oldu.  Yeni koloniler almamak istedik. Babam tamam dedi. Babamın hastalığı ilerleyince ömrü yetmedi, bir yıl önce vefat etti. Kolonileri kendim almak istedim. Dedim ki ben babama ilaç yapamadım. Ama ben bu arıları alacağım. Çıkan balı ister zengin ister fakir olsun dağıtacağım. Babamın hayrı olsun. Babama dua etsinler istedim. Bu benim için bir gurur olacaktı. 3 koloni ile başladım. Bir yıl içerisinde 30 koloniye ulaştı.  Severek çalışıyorum." diye konuştu. 

BABAMIN HATIRASINI SÜRDÜRÜYORUM
Babasının hatırasını yaşattığını anlatan Kezban Acar, "Arıların içinde çalıştığım zaman kendimi rahatlamış hissediyorum. Ben bu arıları aldığım zaman kar amaçlı veya geçim için almadım.  Babamın bana hatırası olduğu için aldım. O hatırayı sürdürüyorum. Ürettiğim balı çevremdeki insanlara, hastalara şifa olur niyetiyle herkese ulaştırıp, babam için hayır yapmak istedim. Şuan işlerim iyi gidiyor. Çalışmaktan çok memnunum." dedi. 

ARILARLA İLGİLENMEK BAŞKA BİR DÜNYA
Arı kolonilerini çoğaltmayı hedeflediğini söyleyen Kezban Acar, şunları söyledi: "Köyde kendime göre bir yaşantım var. Zamanımın bir kısmı arılarla geçiyor. Sürekli arıların içindeyim. Çalışmayı seviyorum. Arılarla ilgilenmek başka bir dünya. Onların içine girdiğim zaman kendimi kaptırıyorum. Kovanı açtığım zaman kendi fikirlerimi üretiyorum. Kendi mantığımla çalışıyorum. Çok soru soran bir insanım. Arıcılara soruyorum. Araştırıyorum. Yeni bilgiler ediniyorum. Ama koloninin içinde kendi mantığımla çalışıyorum. Bu da başarmama neden oluyor. Bu yüzden ilerliyorum.Herkese bu işi tavsiye ediyorum.  Arı çalışması bir aşktır. Bu tarif edilemez. İnsan çalışarak öğreniyor. Yapmadan hiç bilemezsiniz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN